Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Ontwikkelingen in de Nieuwe Kom

Nieuwe Kom wordt het actieve en groene centrum met ruimte voor nu en voor de toekomst.

De vernieuwing van De Nieuwe Kom komt door de groei van Nieuw-Vennep. Het plan bestaat uit woningen, Pier K, het Ontmoetingscentrum, speeltuin De Kleurentuin, de Harmoniekoepel en de herinrichting van de openbare ruimte. De afgelopen jaren is de interesse om te bouwen in het centrum van Nieuw-Vennep gegroeid. Iedereen wil dat het snel gaat, maar er zijn problemen met de financiering en versnipperd eigendom. Het bereiken van oplossingen hiervoor kost tijd. 

Ontwikkelingen in De Nieuwe Kom

Hieronder ziet u de kaart met ontwikkelingen in De Nieuwe Kom.

Overzichtskaart van de Nieuwe Kom
Project Nieuwe Kom
OnderdeelNaam
ACpunt Nieuw-Vennep (klaar)
BOntmoetingscentrum (klaar)
CElemastraat (klaar)
DSpeeltuin de Kleurentuin (klaar)
EHarmonieplein en Harmoniekoepel (klaar)
FJonkheer van de Pollstraat (klaar)
GGezondheidscentrum 'De Nieuwe Kern' (klaar)
HMiddengebied (kavel Harmonieplein, nog te ontwikkelen)
IMercator (kavel Venneperstraat, nog te ontwikkelen)
MMarktgebouw (nog te ontwikkelen)

Openbare ruimte

We veranderen ook de openbare ruimte. Dat zijn de straten, de pleinen en het groen. Daarvoor maakten we een schetsontwerp. Hier staat in waar de openbare ruimte aan moet voldoen. Daarna start de uitwerking voor in de eerste instantie de Poststraat. Vervolgens starten we met de voorbereiding en uitvoering. Dit gebeurt in verschillende fases en duurt tot half 2029. Deze planning is onder voorbehoud. De gemeente is afhankelijk van ontwikkelaars die hier willen bouwen en kan de openbare ruimte pas definitief opleveren op het moment dat de bouwwerkzaamheden zijn afgerond.

Tijdelijk meer groen en levendigheid

De gemeente wil dat het centrum van Nieuw-Vennep ook tijdens de ontwikkelingen aantrekkelijk is. Daarom komt er meer groen en levendigheid. Zo plantte de gemeente bomen, vruchtenstruiken, bloemen, planten en kruiden. Het Harmonieplein kreeg groene vakken met planten. Ook is er een parkje tussen de Poststraat, de Gelevinkstraat en de Doorbraak met veel groen, picknicktafels en een basketbalveldje. 

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met projectmanager Christien Jordaan. Dit kan door te bellen naar 0900 1852 of door een e-mail te sturen naar nieuwekom@haarlemmermeer.nl