Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Mercator

Dit is het stuk grond tussen de Venneperstraat en de Poststraat. Hier willen ontwikkelaars Wilma Wonen en Green Real Estate het plan Mercator uitvoeren. De gemeente en projectontwikkelaars Wilma Wonen en Green Real Estate gaan een overeenkomst aan voor het plan Mercator.

Winkelen, wonen en parkeren

Het plan voor Mercator bestaat uit een combinatie van twee gebouwen waar winkelen, wonen en parkeren samenkomen. Op de begane grond is ruimte voor winkels, waaronder een supermarkt. Op de eerste verdieping komen 137 parkeerplaatsen. Op de verdiepingen daarboven komen 24 betaalbare koopappartementen en 57 reguliere koopappartementen.

Afbeelding: een indruk van Mercator. Beeld door Mercator.

Openbare parkeerplaatsen

Naast de parkeerplaatsen die in Mercator komen, maken de ontwikkelaars 24 openbare parkeerplaatsen op de hoek van de Schoolstraat en de Poststraat. Achter de Schoolstraat bij het terrein tussen de Poststraat, Gelevinkstraat en de Doorbraak legt de gemeente nog 40 openbare parkeerplekken aan. Dit gebeurt op kosten van de ontwikkelaars.

Planning

De planning is dat de bouw van Mercator in het eerste kwartaal van 2025 begint. De oplevering is dan ongeveer twee jaar later, begin 2027. Deze planning is onder voorbehoud.

Afbeelding: de plek waar Mercator kan komen, aangegeven met de letter I.

Afbeelding: de plek waar Mercator kan komen, aangegeven met de letter I.

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met projectmanager Christien Jordaan. Dit kan door te bellen naar 0900 1852 of door een e-mail te sturen naar nieuwekom@haarlemmermeer.nl