MeerOVBus

Als aanvulling op het openbaar vervoer in Haarlemmermeer rijdt de MeerOVbus tussen 6.00 en 00.00 uur. De bus rijdt 7 dagen per week vanaf één van de 54 MeerOVbus-halten naar een andere MeerOVbus-halte in de gemeente. In iedere kern staan 1 of meerdere MeerOVbus-halten.
De OV-chipkaart is niet geldig in de MeerOVbus.

Hoe werkt de MeerOVBus?

De MeerOVbus rijdt niet volgens een vaste dienstregeling of vaste route. Het is dus een flexibele service. Vanaf een halte van de MeerOVbus kunt u een reis maken van maximaal 25 kilometer. Het is wel nodig om vooraf te reserveren en op de afgesproken tijd bij de halte te staan.

Hoe reserveer ik een rit?

U reserveert de MeerOVbus door te bellen naar 0900 9343. De reserveringslijn is dagelijks bereikbaar van 05.00 tot 00.30 uur. Reserveer het liefst een dag van tevoren, maar uiterlijk 1 uur voordat u met de dienst mee wilt. Vooraf meerdere ritten reserveren kan ook.

Welke bestemmingen heeft de MeerOVbus?

In en om Haarlemmermeer zijn speciale MeerOVbus-halten. De halten zijn te herkennen aan het logo van de MeerOVbus. Een MeerOVbus-halte kan in de buurt van een bushalte van het reguliere openbaar vervoer staan. Bekijk de bushalten van de MeerOVbus per kernexterne-link-icoon.

Wat kost een rit?

De MeerOVbus werkt met een zonesysteem.

Ritprijs voor MeerOVbus
ReisafstandPrijs inclusief opstarttarief
1 zone€ 1,62
2 zones€ 2,43
3 zones€ 3,24
4 zones€ 4,05
5 zones€ 4,68
6 of meer zonesNiet van toepassing

Bijvoorbeeld: een rit van Hoofddorp naar Badhoevedorp is 3 zones. De prijs is € 3,24. Dat is inclusief het opstarttarief van € 0,78.