.

Schipholweg

Gemeente Haarlemmermeer wil graag dat de Schipholweg in Badhoevedorp een 50km weg wordt. Op dit moment onderzoekt de provincie of de Schipholweg in plaats van een provinciale weg, een weg van de gemeente kan worden.

Een veilige Schipholweg

Minder dan 20 % van de gebruikers van de Schipholweg is doorgaand verkeer. De provincie en de gemeente gaan opnieuw in overleg om te bespreken hoe de Schipholweg een 50 km weg  kan worden. En welke aanpassingen nodig zijn zodat mensen veilig de weg over kunnen steken naar de verplaatste sportvelden en de Groene AS. Verder zijn er plannen om van het fietspad een ‘doorfietsroute’ of ‘snel fietspad’ te maken.

Aanpassingen Schipholweg

Kruispunt met Oleanderlaan / De Veldpost

  • Als eerste wordt het nieuwe kruispunt Schipholweg - Oleanderlaan aangelegd. Vanaf januari 2021 tot en met september 2021 werkt aannemer KWS Infra Amsterdam-Utrecht aan deze kruising. De Schipholweg krijgt een aansluiting op de Oleanderlaan en Sportpark de Veldpost. Als het kruispunt Schipholweg - Oleanderlaan open is kunt u via de Oleanderlaan naar de Robert Kochstraat, Quatrebras en de Fuchsiastraat rijden. Daarna sloopt de aannemer de oude aansluiting met de Amsterdamse baan. Er komt een oversteek voor autoverkeer en een brug voor fietsers en wandelaars naar het Sportpark. Aan beide kanten van de Schipholweg komt een bushalte. Meer informatie op Haarlemmermeer.nl/verkeer
  • Tot het nieuwe kruispunt gereed is, zijn de sportvelden van De Veldpost veilig bereikbaar via de voetgangersoversteek met verkeerslichten bij het kruispunt Sloterweg/Schipholweg. 

Kruispunt met Sloterweg

  • Dit kruispunt wordt aangepast zodat het veiliger wordt voor fietsers om hier over te steken.

Nieuw kruispunt naar Schuilhoeve

  • De aanleg van dit kruispunt wordt afgestemd op de aanleg van woonwijk Schuilhoeve.

Heeft u vragen? Dan neemt u contact op met de heer Bart van Eijk via telefoonnummer 0900 1852 of via info@haarlemmermeer.nl o.v.v. Schipholweg Badhoevedorp.