.

Schipholweg

Gemeente Haarlemmermeer wil graag dat de Schipholweg in Badhoevedorp een 50km weg wordt. Op dit moment onderzoekt de provincie of de Schipholweg in plaats van een provinciale weg, een weg van de gemeente kan worden.

Een veilige Schipholweg

Minder dan 20 % van de gebruikers van de Schipholweg is doorgaand verkeer. De provincie en de gemeente gaan opnieuw in overleg om te bespreken hoe de Schipholweg een 50 km weg  kan worden. En welke aanpassingen nodig zijn zodat mensen veilig de weg over kunnen steken naar de verplaatste sportvelden en de Groene AS. Verder zijn er plannen om van het fietspad een ‘doorfietsroute’ of ‘snelfietspad’ te maken.

Aanpassingen Schipholweg

Kruispunt met Oleanderlaan / De Veldpost

Als eerste maakten we het nieuwe kruispunt Schipholweg - Oleanderlaan. Van januari 2021 tot en met september 2021 werkte aannemer KWS Infra Amsterdam-Utrecht aan deze kruising. De Schipholweg heeft nu een aansluiting op de Oleanderlaan en Sportpark de Veldpost. U rijdt via de Oleanderlaan naar de Robert Kochstraat, Quatrebras en de Fuchsiastraat. Er is ook een veilige oversteek voor autoverkeer en een brug voor fietsers en wandelaars naar het Sportpark. Aan beide kanten van de Schipholweg is met ingang van 12 december 2021 een bushalte. 

Kruispunt met Sloterweg

  • Dit kruispunt wordt aangepast zodat het veiliger wordt voor fietsers om hier over te steken.

Nieuw kruispunt naar Schuilhoeve

  • De aanleg van dit kruispunt wordt afgestemd op de aanleg van woonwijk Schuilhoeve.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met Marten van Buiten via telefoonnummer 0900 1852 of via info@haarlemmermeer.nl . Zet in het onderwerp dan 'Schipholweg Badhoevedorp'.