Badhoevedorp: Pa Verkuijllaan

De aannemer start 8 januari met de bouw van een brug aan de Pa Verkuijllaan in Badhoevedorp. Deze brug is in het najaar van 2024 klaar.

Wat gebeurt er voor en tijdens de werkzaamheden?

Stap 1 - we verleggen de kabels en leidingen 

Er liggen kabels en leidingen binnen het werkterrein van de nieuwe brug. Deze leggen wij tijdelijk om, zodat er ruimte is om de brug te maken. Er is bijna geen overlast voor het verkeer. 

Stap 2 - We maken een omleiding voor het verkeer 

Vanaf 8 januari 2024 starten we met het maken van een omleiding voor het verkeer. De omleiding komt aan de oostzijde van de Pa Verkuijllaan. Hier lagen eerst de moestuinen. U heeft geen overlast van het maken van de omleiding. 

Stap 3 - we passen de riolering in de Pa Verkuijllaan aan 

We passen de riolering in de Pa Verkuijllaan aan. Zo maken we ruimte voor de bouw van de nieuwe brug. 

Stap 4 - we bouwen de brug 

Wij bouwen de brug in 2 fases. Wij werken eerst aan de ene weghelft. Vervolgens werken we aan de tweede weghelft. Het verkeer rijdt tijdens fase 1 volgens de omleiding voor het verkeer van stap 2. 

Bereikbaarheid tijdens stap 3 en 4 

  • Tijdens de werkzaamheden zijn alle woningen en winkels bereikbaar. Ook voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). 
  • Voertuigen, fietsers en voetgangers maken gebruik van de omleiding. 
  • Buslijn 195 rijdt de gebruikelijke route en bushalte R.K. Kerk blijft bereikbaar.

Geven de werkzaamheden overlast? 

We doen ons best voor iedereen zo min mogelijk (verkeers)overlast te veroorzaken. U merkt wel iets van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld een opgebroken weg en een omleiding. 

De aannemer neemt maatregelen om overlast te verminderen: 

  • De aannemer veroorzaakt geen overlast voor 7.00 uur. Is het nodig langer door te werken dan 18.00 uur? Dat kunt u zien in de BouwApp bij 'Bruggen van het Lint Badhoevedorp'.
  • De aannemer werkt zoveel mogelijk met trillings- en geluidsarme apparatuur.
  • We laten het werk zo kort mogelijk duren.
  • Aan het eind van de werkdag laat de aannemer het werkterrein veilig en netjes achter.
  • De aannemer informeert u regelmatig. Zo bent u op de hoogte van de werkzaamheden en voortgang.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? 

Vragen aan de aannemer 

Omgevingsmanager Sanne van der Vorm is contactpersoon voor dit project. U kunt haar vragen stellen via e-mail: bruggenvanhetlint@deomgevingsverbinder.nl. Of u kunt haar bellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur via 085-3036137

Via de BouwApp houdt de aannemer u op de hoogte van de planning en werkzaamheden. U kunt de BouwApp downloaden in de Google Play Store of in de Apple App Store. In de app zoekt u naar 'Bruggen van het Lint Badhoevedorp'. 

Vragen aan de gemeente 

Vragen aan de gemeente stelt u aan omgevingsmanager Rik Storm via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp 'Werkzaamheden Pa Verkuijllaan'.