Badhoevedorp: Pa Verkuijllaan

De aannemer is op 2 april begonnen met de bouw van een brug aan de Pa Verkuijllaan in Badhoevedorp. Tussendoor lagen de werkzaamheden even stil. Dinsdag 21 mei ging bouw van de brug weer verder. Deze brug is eind november 2024 klaar.

Wat gebeurt er tijdens de werkzaamheden?

We bouwen de brug in 2 fases. Wij werken eerst aan de ene weghelft. Vervolgens werken we aan de tweede weghelft. Het verkeer rijdt tijdens fase 1 via de tijdelijke weg voor het verkeer van stap 2. Fase 1 duurt ongeveer tot eind augustus en fase 2 duurt ongeveer tot en met november.

Bereikbaarheid

  • Tijdens de werkzaamheden zijn alle woningen en winkels bereikbaar. Ook voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance). 
  • Voertuigen, fietsers en voetgangers maken gebruik van de tijdelijke weg. 
  • Buslijn 195 rijdt de gebruikelijke route en bushalte R.K. Kerk blijft bereikbaar.

Welke in- en uitritten zijn er afgesloten tijdens de werkzaamheden?

Inrit Pa Verkuijllaan/Adelaarstraat gesloten vanaf 4 april

Van woensdag 3 april tot en met augustus is de inrit vanaf de Pa Verkuijllaan naar de Adelaarstraat afgesloten. De Adelaarstraat en de Arendstraat blijven bereikbaar via een omleiding. Er zijn 2 tijdelijke doorsteken:

  • Bij de parkeerplaats aan de Pa Verkuijllaan. 
  • Bij de parkeerplaats aan de Plesmanlaan.

De Adelaarstraat en de Arendstraat blijven eenrichtingsverkeer en zijn bereikbaar via de Roerdompstraat en de Plesmanlaan. Uitrijden kan alleen via de Plesmanlaan.

Uitrit Adelaarstraat/Pa Verkuijllaan vanaf de Sloterweg gesloten vanaf 15 april

We sluiten de kruising met de Adelaarstraat en de Pa Verkuijllaan af vanaf de Sloterweg. Dit duurt van maandag 15 april tot en met augustus. Vanaf dat moment geldt tweerichtingsverkeer in de straat.

Uitrit Arendstraat/ Pa Verkuijllaan afgesloten vanaf 2 april

Van dinsdag 2 april tot en met augustus is de uitrit van de Arendstraat afgesloten. Dit is ter hoogte van huisnummer 20, met de kruising met de Pa Verkuijllaan. Voor de veiligheid van de bouwvakkers en weggebruikers plaatst de aannemer betonblokken langs de omleiding. De omleiding gaat via de Roerdompstraat en de Plesmanlaan. Uitrijden kan alleen via de Plesmanlaan.

Op het kaartje ziet u de tijdelijke situatie.

Kaart met pijlen die een omleiding aangeeft

Geven de werkzaamheden overlast?

We doen ons best voor iedereen zo min mogelijk (verkeers)overlast te veroorzaken. U merkt wel iets van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld een opgebroken weg en een omleiding. 

De aannemer neemt maatregelen om overlast te verminderen: 

  • De aannemer veroorzaakt geen overlast voor 7.00 uur. Is het nodig langer door te werken dan 18.00 uur? Dat kunt u zien in de BouwApp bij 'Bruggen van het Lint Badhoevedorp'externe-link-icoon.
  • De aannemer werkt zoveel mogelijk met trillings- en geluidsarme apparatuur.
  • We laten het werk zo kort mogelijk duren.
  • Aan het eind van de werkdag laat de aannemer het werkterrein veilig en netjes achter.
  • De aannemer informeert u regelmatig. Zo bent u op de hoogte van de werkzaamheden en voortgang.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Vragen aan de aannemer 

Omgevingsmanager Sanne van der Vorm is contactpersoon voor dit project. U kunt haar vragen stellen via e-mail: bruggenvanhetlint@deomgevingsverbinder.nl. Of u kunt haar bellen op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur via 085-3036137

Via de BouwApp houdt de aannemer u op de hoogte van de planning en werkzaamheden. U kunt de BouwApp downloaden in de Google Play Store externe-link-icoonof in de Apple App Storeexterne-link-icoon. In de app zoekt u naar 'Bruggen van het Lint Badhoevedorp'. 

Vragen aan de gemeente 

Vragen aan de gemeente stelt u aan omgevingsmanager Like van Hulten via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp 'Werkzaamheden Pa Verkuijllaan'.