Vrijwilligerswerk

Er zijn in Haarlemmermeer veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Wilt u vrijwilliger worden? Of zoekt u juist een vrijwilliger? De vrijwilligersorganisaties Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer en Haarlemmermeer voor elkaar brengen vraag en aanbod in de gemeente Haarlemmermeer samen.

Vrijwilligerswerk doen

Wilt u weten wat u zelf kunt doen als vrijwilliger? Bekijk het aanbod van vrijwilligerswerk en het maatjesproject op de website Haarlemmermeer voor elkaar. Op de website Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer staat meer informatie over vrijwilligerswerk, de onkostenvergoeding en de vrijwilligersverzekering.  

Via de VrijwilligersAcademie kunt u trainingen en workshops volgen. Hiermee vergroot u uw kennis en vaardigheden, waardoor vrijwilligerswerk nog uitdagender wordt. Bekijk het aanbod van de VrijwilligersAcademie.

Op Sociale Kaart Haarlemmermeer staat een overzicht van alle organisaties die met vrijwilligerswerk te maken hebben.

Weet u nog niet wat voor soort vrijwilligerswerk bij u past? Doe de vrijwilligerswerktest op de website Haarlemmermeer voor elkaar. 

Op zoek naar een vrijwilliger

Zoekt u een vrijwilliger die iets voor u kan betekenen? De organisatie Haarlemmermeer voor elkaar brengt vraag en aanbod van vrijwilligers bij elkaar. Op de website leest u hoe u zelf hulp van een vrijwilligers kunt vragen.

Vrijwilligers zijn belangrijk

Een groot deel van onze samenleving wordt draaiende gehouden door vrijwilligers. Er zijn veel soorten vrijwilligerswerk. Van sportclub tot jeugdhonk, van activiteiten voor ouderen tot het organiseren van culturele bijeenkomsten of tot werken in de natuur. Dankzij vrijwilligerswerk ontmoet en helpt u andere mensen. Dat is goed voor de samenleving.

Contact

Heeft u vragen over vrijwilligerswerk? Of heeft u hulp nodig bij het vinden van vrijwilligers? Neem contact op met Haarlemmermeer voor elkaar. Stuur een e-mail naar info@haarlemmermeervoorelkaar.nl of bel naar 023 569 8870 (op werkdagen tussen 10.00 en 12.30 uur).