Voedselbank

Lukt het met uw inkomen niet om boodschappen te doen? Misschien komt u in aanmerking voor gratis voedselpakketten van de Voedselbank Haarlemmermeer.

Wat doet de Voedselbank?

De Voedselbank helpt mensen die tijdelijk zichzelf niet kunnen onderhouden. Elke week worden voedselpakketten aan gezinnen gegeven die dit zelf niet kunnen betalen. Voedselbank Haarlemmermeer geeft de pakketten nadat de gemeente de financiële situatie van een gezin heeft beoordeeld.

Kijk op Voedselbank Haarlemmermeerexterne-link-icoon voor meer informatie.

Kan ik een voedselpakket aanvragen?

U komt in aanmerking voor een gratis voedselpakket als er per maand minder leefgeld overblijft dan hieronder genoemde normbedragen. De normbedragen (2024) zijn als volgt vastgesteld:

  • Basisbedrag per huishouden: € 200.
  • Per persoon: € 115.

Voorbeeld: Bestaat uw gezin uit 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 18 jaar? De som wordt dan: € 200 + € 115 + € 115 + € 115+ € 115 = € 660. Heeft u per maand niet meer dan € 660 per maand beschikbaar voor voeding en kleding? Dan is het mogelijk dat u recht heeft op een voedselpakket.

Hoe blijf ik op de hoogte van mijn verzoek voor voedselpakketten?

  • Heeft u het formulier ingevuld en verstuurd? Een medewerker van de gemeente belt u spoedig om uw vraag te bespreken.
  • Als het nodig is, maakt de medewerker met u een afspraak voor een gesprek. Het gesprek gaat over uw situatie en waar u tegenaan loopt.
  • De gemeente verwerkt uw aanvraag binnen 8 weken.