Welkom bij gemeente Haarlemmermeer

Verlichting Skatepark Headville

In de gemeente Haarlemmermeer wonen veel kinderen. De gemeente vindt het belangrijk dat de jeugd veilig buiten kan spelen en sporten. Daarom gaan we lantaarnpalen plaatsen bij Skatepark Headville (in Floriande). Buurtbewoners konden reageren op de tijden dat de speelplek verlicht is.

De skatebaan is een geliefde plek voor veel jongeren en skaters. Helaas zijn er de afgelopen tijd, na zonsondergang, een paar onveilige situaties geweest. Daarom gaan we lantaarnpalen neerzetten met verlichting die ’s avonds automatisch aan en uit gaat. Omdat er verlichting komt op en rond de skatebaan, kunnen kinderen in de maanden dat het vroeg donker is hier veilig spelen.

Afgelopen maand kon er gestemd worden via een keuzeformulier tot hoe laat de verlichting aan blijft bij het Skatepark Headville. Hieronder leest u de uitkomst van de peiling. 

Uitkomst

De verlichting gaat uit op het tijdstip met de meeste stemmen. Er hebben in totaal 34 omwonenden gestemd. De uitslag is als volgt:

  • 12 stemmen voor 21.00 uur
  •   4 stemmen voor 21.30 uur
  • 18 stemmen voor 22.00 uur

De verlichting op het skatepark blijft dus aan tot 22.00 uur. 

Planning

De aannemer plaatst de lantaarnpalen eind februari 2023. De werkzaamheden duren ongeveer 2 weken. De planning kan iets aangepast worden. Dit hangt bijvoorbeeld af van het weer of andere onverwachte zaken. Als de precieze planning bekend is zetten we deze hier online.

Skatecoaches

Om ervoor te zorgen dat het veilig en gezellig is voor iedereen, hebben we nog meer gedaan. Er zijn extra jongerenwerkers en een groep volwassen skaters (skatecoaches) aanwezig die de kinderen en jongeren op de skatebaan helpen als dit nodig is. 

Vragen

U kunt bellen met Irma van Os via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Graag “Skatepark Headville” in het onderwerp zetten. 

Vragenlijst Skatepark Headville