U maakt zich zorgen om iemand

U maakt zich zorgen om iemand in uw omgeving. Bijvoorbeeld omdat diegene niet goed voor zichzelf of voor zijn of haar familie zorgt. Of omdat iemand zich afzondert van familie en vrienden, of extreme denkbeelden uit. Waar kunt u dan terecht?

Dit kunt u zelf doen

Een gesprek kan soms het beeld dat u heeft duidelijk maken. Dit kan (een deel van) uw zorgen wegnemen of juist bevestigen. Misschien kunt u op een eenvoudige manier helpen. Praat met de buren of familie van de persoon of het gezin waar u zich zorgen over maakt.

Overleg met de gemeente

Het is soms lastig om te bepalen waar u met uw zorgen terecht kunt. Vooral als u zelf niet precies weet wat er aan de hand is. Heeft u een vraag over wat u het beste kunt doen, of bij wie of welke organisatie u terecht kunt?
Bel dan de gemeente via  023 5674941 om te bespreken hoe u met de situatie kunt omgaan. Of vul buiten kantooruren het contactformulier over zorgen in. Een medewerker belt u dan de volgende werkdag terug.

Een melding doen

Als u liever iets wilt melden, dan kunt u terecht bij één van deze meldpunten en organisaties.

Meldpunt Zorg en Overlast GGD Kennemerland

Maakt u zich zorgen over, of heeft u ernstige overlast door het gedrag van uw buren, familielid of kennis? Dan kunt u hulp inroepen. Het meldpunt Zorg & Overlast is te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 023 5159 998. U kunt ook mailen naar ggdvangnet@ggdkennemerland.nl

Gemeentelijk meldpunt radicalisering

U kunt terecht bij dit meldpunt wanneer u zich zorgen maakt over extremisme of radicalisering. Bijvoorbeeld als iemand extreme uitspraken doet. U kunt dit met een adviseur van de gemeente bespreken. Maak gebruik van het contactformulier of bel naar 0900 1852.

Veilig Thuis

Dit is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Slachtoffers, daders en omstanders kunnen bij Veilig Thuis terecht voor deskundige hulp en advies via 0800 2000.

Politie

Bij vragen of problemen die geen spoed hebben, belt u met de politie via 0900 8844. Is er wel sprake van spoed, bijvoorbeeld als er een levensbedreigende situatie is en/of als u een misdrijf ziet? Bel dan met het alarmnummer 112.

Meld Misdaad Anoniem

Via 0800 7000 kunt u anoniem informatie geven over geweld, overvallen, brandstichting, radicalisering, wapen- of mensenhandel, hennepteelt en andere drugscriminaliteit. U leest meer over anoniem melden op de website van Meld Misdaad Anoniem.

Meldknop.nl

Op de website van Meldknop.nl vindt u informatie over en hulp bij internetproblemen. Bijvoorbeeld over pesten of lastiggevallen worden via sociale media. Maar ook sexting en webcammen, chantage, grooming, internetoplichting, identiteitsfraude, phishing, nep (modellen)bureau, foto- en videomisbruik.