Toegankelijkheid

De gemeente Haarlemmermeer vindt het belangrijk dat iedereen alle informatie en diensten op haar website gemakkelijk kan vinden, gebruiken en bekijken.

Bij de bouw van onze website besteden wij veel aandacht aan toegankelijkheid, bouwkwaliteit en vindbaarheid. Het streven is alle informatie zodanig aan te bieden dat iedereen deze kan gebruiken en bekijken.

De website van de gemeente Haarlemmermeer is nog niet helemaal toegankelijk. De gemeente werkt er dagelijks aan om hier helemaal aan te voldoen.

Toegankelijkheidsverklaring

Bij veranderingen passen wij de toegankelijkheidsverklaring aan.

Het toegankelijkheidslabel van Gemeente Haarlemmermeer. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

Contact

Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de toegankelijkheid? Neem dan contact met ons op.

Bent u doof of slechthorend? En heeft u moeite met de informatie op onze website? Laat het de gemeente weten via het contactformulier of een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Dan helpen wij u verder. Heeft u een tolk gebarentaal nodig voor werk, school of uw privésituatie? Kijk dan op tolkcontact.nl.

Zoekt u toegankelijke informatie over het coronavirus? Kijk dan op onze coronapagina.

    Rapporten

    De gemeente Haarlemmermeer heeft deze website laten testen op de toegankelijkheidseisen met de naam 'WCAG 2.0 niveau AA. Een onafhankelijk organisatie deed dit onderzoek en vond een aantal problemen. De gemeente werkt hard aan een oplossing voor deze problemen.

    Hieronder een aantal rapporten.

    Specifieke situaties en uitzonderingen

    Het is in het algemeen goed mogelijk om de inhoud van digitale kanalen toegankelijk te maken. Maar in sommige gevallen kan het lastig zijn. Op https://www.digitoegankelijk.nl/beleid/specifieke-situaties zijn enkele typen inhoud uitgelicht die vaak een uitdaging vormen.