Welkom bij gemeente Haarlemmermeer

Toegankelijkheid

De gemeente Haarlemmermeer vindt het belangrijk dat iedereen alle informatie en diensten op haar website gemakkelijk kan vinden en gebruiken.

Ieder mens heeft het recht om mee te doen in de maatschappij. Ook mensen met een functiebeperking. Daarom is het belangrijk dat digitale dienstverlening toegankelijk is voor iedereen. Dat is wettelijk geregeld in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheidexterne-link-icoon.

Toegankelijkheidsverklaring

Volgens de toegankelijkheidswetgeving moeten alle websites en mobiele apps van overheidsorganisaties voldoen aan bepaalde eisen. Of dat het geval is, staat in een speciale toegankelijkheidsverklaring. In die verklaring staat welke maatregelen de organisatie neemt om de website toegankelijk te maken en houden. Ook staat er een planning in.

Ook onze gemeente heeft een toegankelijkheidsverklaring. Op dit moment hebben wij een B-status. Dat betekent dat we gedeeltelijk voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Bij veranderingen passen wij de toegankelijkheidsverklaring aan.

Toegankelijkheidsverklaring

Status toegankelijkheidslabel van Gemeente Haarlemmermeer. Volg de link voor de volledige toegankelijkheidsverklaring.

Controles op toegankelijkheid

Om een toegankelijkheidsverklaring te kunnen aanvragen moet de website worden getoetst op toegankelijkheid. De gemeente Haarlemmermeer heeft deze website laten testen op de toegankelijkheidseisen met de naam WCAG 2.1 en niveau AA. Een onafhankelijke organisatie deed dit onderzoek. In de rapporten hieronder staat aan welke eisen we al voldoen, en wat er nog beter moet.

Op weg naar de A-status

De website van gemeente Haarlemmermeer is nog niet helemaal toegankelijk. De gemeente werkt er dagelijks aan om hier helemaal aan te voldoen. Loopt u ergens tegenaan? Geef het aan ons door.

Contact

Is de website van de gemeente Haarlemmermeer voor u niet goed toegankelijk? Of heeft u vragen, tips of opmerkingen over de toegankelijkheid? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900 1852 of via info@haarlemmermeer.nl (gebruik 'digitale toegankelijkheid' als onderwerp van uw e-mail).