Tellen van de stemmen

U kon stemmen op 22 november van 7.30 tot 21.00 uur. Na 21.00 uur telden de stembureauleden de stemmen. Deze telling was openbaar. U kon meekijken op de stembureaus.

Hoe worden de stemmen geteld?

Op woensdag 22 november 2023 om 21.00 uur sloten de stembureaus. Daarna begonnen de stembureauleden met het tellen van de stemmen op partijniveau. Dat betekende dat het aantal stemmen per partij geteld zijn. Ook noteerden de tellers het aantal ongeldige en blanco stemmen. Al deze informatie staat per stembureau in het verslag, het proces-verbaal. Op donderdag 23 november kwam de voorlopige uitslag op partijniveau.

Op donderdag 23 november 2023 telden de stembureauleden van het gemeentelijk stembureau alle stemmen op kandidaatsniveau. Dit gebeurde in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep. 

De officiële uitslag is op vrijdag 24 november 2023 om 11.30 uur vastgesteld. 

Kan ik kijken bij het tellen van de stemmen?

Op woensdag 22 november vanaf 21.00 uur kon u meekijken met het tellen van de stemmen in de stembureaus in Haarlemmermeer. De stemmen van het mobiele stembureau zijn geteld in het gemeentekantoor Beukenhorst.

Op donderdag 23 november vanaf  09.00 uur kon u meekijken met het tellen in het gemeentelijk stembureau in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep. Het adres is IJweg 1415 in Nieuw-Vennep. 

Op vrijdag 24 november om 11.30 uur werd de uitslag van het gemeentelijk stembureau bekendgemaakt in gemeentekantoor Beukenhorst.

Op 29 november om 13.30 was de tweede zitting van het gemeentelijk stembureau in gemeentekantoor Beukenhorst. Op verzoek van de Kiesraad hebben we de uitslag van het stembureau Kerkcentrum De Ark in Hoofddorp opnieuw onderzocht.  De stemmen zijn opnieuw geteld. Bekijk het aanvullend verslag op de pagina Verslagen (processen-verbaal) per stembureau per kandidaat.