Tellen van de stemmen

U kunt stemmen op 6 juni van 7.30 tot 21.00 uur. Na 21.00 uur tellen de stembureauleden de stemmen. Deze telling is openbaar. Dat betekent dat u kunt meekijken op de stembureaus.

Hoe worden de stemmen geteld?

Op donderdag 6 juni 2024 om 21.00 uur sluiten de stembureaus. Daarna beginnen de stembureauleden met het tellen van de stemmen op partijniveau. Dat betekent dat het aantal stemmen per partij geteld wordt. Ook noteren de tellers het aantal ongeldige en blanco stemmen. Al deze informatie komt per stembureau in het verslag, het proces-verbaal. 

Op vrijdag 7 juni 2024 tellen de stembureauleden van het gemeentelijk stembureau alle stemmen op kandidaatsniveau. Dit gebeurt in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep. 

De officiële uitslag wordt op maandag 10 juni 2024 om 9.30 uur bekendgemaakt. 

Kan ik kijken bij het tellen van de stemmen?

Op donderdag 6 juni vanaf 21.00 uur kunt u meekijken met het tellen van de stemmen in de stembureaus in Haarlemmermeer. De stemmen van stembureaus ROC Airport en gemeentekantoor Beukenhorst worden geteld op het gemeentekantoor Beukenhorst in Hoofddorp. 

Op vrijdag 7 juni vanaf 8.30 uur kunt u meekijken met het tellen van de stemmen op kandidaatsniveau in het gemeentelijk stembureau in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep. Het adres is IJweg 1415 in Nieuw-Vennep. 

Op maandag 10 juni om 9.30 uur wordt de uitslag van het gemeentelijk stembureau bekendgemaakt in gemeentekantoor Beukenhorst. Het adres is Taurusavenue 100 in Hoofddorp.

U kunt zonder afspraak langskomen bij het stembureau en het gemeentelijk stembureau. U hoeft alleen maar aan te geven dat u wilt meekijken. Vervolgens kunt u binnenkomen als er plek is. U mag toekijken, maar niet helpen bij het tellen. Denkt u dat iets niet goed verloopt? Dan kunt u ter plekke bezwaar maken. De voorzitter noteert dit in het proces-verbaal.