Meepraten

De gemeente vindt het belangrijk dat bewoners, ondernemers, marktpartijen en maatschappelijke organisaties kunnen meepraten over Spoorzone Hoofddorp.

Wat vindt u belangrijk voor de ontwikkeling van het gebied? Wat voor woningen, winkels of andere voorzieningen passen in het gebied? En hoe zorgen we ervoor dat Spoorzone echt Hoofddorp blijft? Welke kansen ziet u in Spoorzone, bijvoorbeeld voor uw bedrijf? De gemeente nodigt u uit om te laten weten wat u vindt van het concept Ontwikkelkader.

Voor marktpartijen en woningcorporaties zijn er bijeenkomsten op andere momenten

Zij kunnen meer informatie krijgen en zich daarvoor aanmelden via een e-mail aan spoorzone.hoofddorp@haarlemmermeer.nl

Op 1 november 2023 was er een informatiemarkt

Tijdens deze informatiemarkt konden inwoners en ondernemers met medewerkers van de gemeente in gesprek over Spoorzone Hoofddorp. Er was informatie over het concept Ontwikkelkader en over andere projecten in Stadscentrum Hoofddorp. Medewerkers van de gemeente lichtten de plannen toe en beantwoordden vragen. Ondernemers konden in gesprek over wat de ontwikkeling voor hun bedrijf betekent en wat er in de toekomst mogelijk is. Ook waren er diverse presentaties over het concept Ontwikkelkader.

De gemeente gebruikt de reacties om het Ontwikkelkader af te maken

Alle reacties van de informatiemarkt en de vragenlijst komen in een verslag. In dat verslag staat wat de gemeente in het concept Ontwikkelkader aanpast. Ook staat erin welke reacties niet zijn verwerkt en waarom niet. De gemeenteraad ontvangt dat verslag wanneer het concept Ontwikkelkader is aangepast. De gemeenteraad besluit over het definitieve Ontwikkelkader.