Logo van Spoorzone Hoofddorp dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Informatiemarkt

Levendige informatiemarkt Spoorzone Hoofddorp

07 november 2023
Spoorzone Hoofddorp

Afgelopen woensdag 1 november 2023 kwamen inwoners en ondernemers uit de omgeving bij elkaar tijdens de informatiemarkt over Spoorzone Hoofddorp. In het ROC College Airport konden zij in gesprek met medewerkers van de gemeente over het concept Ontwikkelkader van Spoorzone Hoofddorp en hun reactie geven.

Er kwamen diverse thema's aan bod

In de gesprekken, tijdens de presentaties en via reactieformulieren kwamen er verschillende onderwerpen aan bod. Veel bezoekers hadden vragen over de veranderende verkeerssituatie rondom het station. Ook was men benieuwd naar de verhouding tussen bedrijvigheid en wonen in de deelgebieden Graan voor Visch Zuid en Stationskwartier. En wat dit betekent voor de gevestigde bedrijven. Daarnaast gingen de gesprekken onder andere over betaalbaarheid van woningen, bouwhoogtes, voorzieningen en groen. 

Reageren op het concept Ontwikkelkader

Het concept Ontwikkelkader is het plan op hoofdlijnen van de gemeente voor de toekomst van Spoorzone Hoofddorp. Het geeft een beeld van het gebied over 20 jaar. Dit werd uitgebreid toegelicht in de verschillende presentaties, waar ook ruimte was om vragen te stellen. Ook konden inwoners en ondernemers reageren op het concept Ontwikkelkader door hun mening op te schrijven bij bepaalde thema’s. Of door de online vragenlijst in te vullen. Dit kon tot en met 19 november 2023.

Blijf op de hoogte

De veel gestelde vragenexterne-link-icoon op de website van Spoorzone worden aangevuld naar aanleiding van vragen die tijdens de informatiemarkt zijn gesteld. Geïnteresseerden in de ontwikkelingen van Spoorzone Hoofddorp kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief van Spoorzone. 

In gesprek tijdens de informatiemarkt over Spoorzone