Logo van Ringdijk en Ringvaart dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Vredeburg

Met het uitvoeringsprogramma Ringdijk en Ringvaart zetten we ons in om de Ringdijk en Ringvaart aantrekkelijker, leefbaarder en verkeersveiliger te maken. Bewoners hebben tijdens de bijeenkomst in 2016 aangegeven dat verkeersveiligheid een belangrijk thema is in Vredeburg.

In Vredeburg zijn deze maatregelen uitgevoerd:

  • Chicanes zijn verwijderd
  • Er is een fietsstraat aangelegd
  • Het andere deel van de dijk is 50 kilometer per uur met brede fietsstroken

Chicanes zijn verwijderd

Chicanes zijn verhogingen op de weg waardoor auto's een kleine bocht moeten maken. De chicanes op de dijk hadden weinig effect op de snelheid van het autoverkeer. Soms gaven mensen juist extra gas en zorgden de chicanes voor meer verkeersonveiligheid. Daarom zijn de chicanes op de Huigsloterdijk verwijderd, net zoals op de rest van de Ringdijk.

Er is een fietsstraat aangelegd

In mei 2020 is een fietsstraat aangelegd op de Huigsloterdijk tussen de huisnummers 178 en 147. Op een fietsstraat mag er maximaal 30 km/u worden gereden. Fietsers krijgen de ruimte en auto’s zijn hier te gast. Om het verschil duidelijk te maken ligt er rood asfalt, met aan de zijkanten en in het midden van de weg een strook met klinkers.

Het andere deel van de dijk is 50 kilometer per uur met brede fietsstroken

In het overige deel van de bebouwde kom is de maximale snelheid 50 kilometer per uur geworden en zijn er fietsstroken aangelegd van 1,70 meter breed.

Meer informatie

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met projectmanager Christien Jordaan. Dit kan door te bellen naar 0900 1852 of door een e-mail te sturen naar ringdijk-ringvaart@haarlemmermeer.nl