Logo van Ringdijk en Ringvaart dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Lisserbroek

Met het uitvoeringsprogramma Ringdijk en Ringvaart zetten we ons in om de Ringdijk en Ringvaart aantrekkelijker, leefbaarder en verkeersveiliger te maken. Hier wordt ook aan gewerkt in Lisserbroek. Lees er alles over op deze pagina.

Chicanes Lisserdijk

Op de Lisserdijk ten zuiden van Lisserbroek zijn de chicanes weggehaald. Chicanes zijn versmallingen op de weg die ervoor moeten zorgen dat verkeer langzamer rijdt.

Aanlegsteigers Lisserdijk

In augustus plaatste de gemeente twee aanlegsteigers in de Ringvaart in Lisserbroek. Het zijn 'passantensteigers'. Pleziervaartuigen kunnen hier voor maximaal drie dagen aanmeren. 

Subsidie van Stichting Leefomgeving Schiphol

De steigers zijn geplaatst met subsidie van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). Deze stichting geeft subsidie aan projecten die de kwaliteit van de leefbaarheid verbeteren in de omgeving van luchthaven Schiphol. De steigers dragen bij aan het recreatieve programma en de sociale cohesie in de kernen langs de Ringvaart en passen daarom goed binnen de doelstelling van SLS. In totaal draagt SLS 285.000 euro bij aan dit project.

Afbeelding: foto van aanlegsteigers in Lisserbroek

Aanlegsteigers in Lisserbroek

Meer informatie

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met projectmanager Christien Jordaan. Dit kan door te bellen naar 0900 1852 of door een e-mail te sturen naar ringdijk-ringvaart@haarlemmermeer.nl