Logo van Ringdijk en Ringvaart dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Leimuiderbrug

Met het uitvoeringsprogramma Ringdijk en Ringvaart zetten we ons in om de Ringdijk en Ringvaart aantrekkelijker, leefbaarder en verkeersveiliger te maken. Bewoners hebben tijdens de bijeenkomst in 2016 aangegeven dat verkeersveiligheid een belangrijk thema is in Leimuiderbrug.

Maatregelen Leimuiderbrug

We hebben in Leimuiderbrug de volgende maatregelen uitgevoerd:

  • Afsluiting voor doorgaand verkeer, hiervoor is een definitief verkeersbesluit genomen.
  • Aanleg van een jaagpad

Definitief verkeersbesluit Leimuiderbrug

Voor de afsluiting van doorgaand verkeer in Leimuiderbrug is een definitief verkeersbesluit genomen. Bewoners van de Leimuiderdijk vinden dat het verkeer met veel te hoge snelheid over de dijk rijdt. Samen is gekozen om de dijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is onder de Leimuiderbrug/N207. Door de onderdoorgang alleen geschikt te maken voor fietsverkeer, komen er geen auto’s meer. Fietsverkeer en voetgangers kunnen gewoon gebruik maken van de dijk. Bewoners hoeven met de auto bijna niet om te rijden. Het is ongeveer 100 meter verder. De Weteringweg neemt het doorgaand verkeer over.

Afsluiting voor doorgaand verkeer

Op de Leimuiderdijk onder de N207 is een afsluiting voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer kruist de N207 via de Weteringweg. Het doel van de afsluiting is om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in Leimuiderbrug te verbeteren. Het is erg druk op de Ringdijk. Door middel van verschillende afsluitingen op de dijk wordt het doorgaand verkeer onmogelijk, waardoor er minder auto’s op de dijk gaan rijden. Hierdoor was het mogelijk om een fietsstraat aan te leggen.

Aanleg van een jaagpad

Vanaf de Leimuiderdijk nummer 473 in Weteringbrug tot aan de Leimuiderdijk nummer 394 in Leimuiderbrug is een jaagpad aangelegd. Dit jaagpad is bedoeld om te wandelen.

Meer informatie

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met projectmanager Christien Jordaan. Dit kan door te bellen naar 0900 1852 of door een e-mail te sturen naar ringdijk-ringvaart@haarlemmermeer.nl