Pachtbeleid

In de gemeente Haarlemmermeer liggen stukken grond voor landbouw die van de gemeente zijn. Dit land is in de toekomst nodig voor woningen, bedrijven, wegen of andere doelen. Het is nu nog niet duidelijk wat de eindbestemming van de grond is. Daarom geven we deze grond tijdelijk in pacht uit aan boeren.

Hoe kan ik grond pachten van de gemeente Haarlemmermeer?

We geven de grond uit via een openbare inschrijving. We bieden de beschikbare stukken grond aan via Pachtgrondexterne-link-icoon. Via dit portaal kunt u zich aanmelden en inschrijven op 1 of meerdere stukken grond. In de advertentie van de beschikbare grond zetten we zo veel mogelijk informatie. Zo leest u onder andere over de pachtvoorwaarden en de voorwaarden voor selectie en gunning.

Pachtronde 2023

Per 1 januari 2024 verpachten we meerdere stukken gemeentegrond. De selectieprocedure voor deze pachtgronden is gestart op 2 november 2023 en sluit op 16 november 2023 om 14.00 uur. Heeft u interesse? Ga dan naar Pachtgrondexterne-link-icoon

Vragen?

Heeft u vragen over het pachtbeleid van de gemeente Haarlemmermeer? Neem dan contact op door een e-mail te sturen aan pachtbeleid@haarlemmermeer.nl.