Vijfhuizen

Samen met inwoners van Vijfhuizen gaan we duurzame stappen zetten naar een aardgasvrij dorp. Wat is daarvoor nodig? Welke oplossingen zijn er? En wie kan daarbij helpen? Met deze vragen en meer gaan we samen aan de slag.

Denkt u mee? 

Woont u in Vijfhuizen en wilt u meedenken over een aardgasvrij Vijfhuizen? De vorm en hoeveel inzet nodig is, bepaalt u samen met andere inwoners. We komen graag met u in contact. Op 9 september 2023 kon u ons bezoeken tijdens de jaarmarkt. U kon zich uiterlijk 30 september aanmelden. In de komende tijd krijgen aanmelders een uitnodiging voor een bijeenkomst. 

Jaarmarkt 9 september 

Op zaterdag 9 september 2023 was er een jaarmarkt in Vijfhuizen. Gemeente Haarlemmermeer stond samen met werkgroep Duurzaamheid en de dorpsraad Vijfhuizen met een stand op deze markt. Bij deze stand kon u in gesprek over het aardgasvrij maken van Vijfhuizen. Ook kon u zich hier aanmelden om mee te denken over de aanpak hiervoor. 

Rijdend Energieloket 

Het Rijdend Energieloketexterne-link-icoon was ook op de markt aanwezig. Op de agendaexterne-link-icoon ziet u wanneer het Rijdend Energieloket weer bij u in de buurt staat. Stel uw vragen over energie besparen en opwekken, subsidies en financiën. Energieadviseurs staan voor u klaar met gratis advies en u bent welkom om binnen een kijkje te komen nemen. Daar maakt u kennis met diverse energiebesparende producten, zoals een infraroodpaneel, convector-radiator, warmtepomp buitenunit en zonnepanelen.  

Lees hier meer over de werkgroep Duurzaamheid.

Bij het aardgasvrij maken van een wijk maakt de gemeente samen met inwoners, ondernemers en partners uit de wijk een wijkplan. Lees hier meer over op de pagina Buurt voor buurt aan de slag