zonnepanelen op dak

Energieloket Haarlemmermeer helpt energie en geld te besparen

12 oktober 2020
Nieuwe energie

Maandag 12 oktober is het virtuele Energieloket Haarlemmermeer gelanceerd. Het Energieloket helpt bewoners en bedrijven in Haarlemmermeer met energie besparen en opwekken. Op de website vind je tips om energie te besparen en informatie over maatregelen zoals ledverlichting en radiatorfolie.

Woningbezitters kunnen er ook terecht voor grotere maatregelen, zoals isolatie en zonnepanelen. En met behulp van een vragenlijst op de website krijgen mensen direct inzicht in hun bespaarmogelijkheden. Ook kan iedereen in Haarlemmermeer via de website gratis een persoonlijk en onafhankelijk online adviesgesprek aanvragen.

Eén verzamelpunt voor alle informatie

Het Energieloket is een samenwerking van NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de gemeente Haarlemmermeer. “Veel mensen willen energie besparen of zelf opwekken maar weten niet waar ze het beste kunnen beginnen. Het is fijn dat er nu één onafhankelijk verzamelpunt is voor alle informatie over energiebesparing én -opwekking in Haarlemmermeer, aldus Arjanne Lagendijk, directeur van NMCX. Dat verzamelpunt is www.energielokethaarlemmermeer.nl.externe-link-icoon

Wethouder Jurgen Nobel, van Energietransitie: “In een woud aan informatie is onafhankelijk advies schaars. Daarom zijn we –samen met NMCX- dit loket begonnen. Wij vinden het belangrijk dat mensen zelf die stappen zetten in de verduurzaming van hun huis. Vaak scheelt het ook flink in de portemonnee. We hopen dat dit loket drempels wegneemt, zodat mensen makkelijker informatie kunnen inwinnen.”  

Gratis online adviesgesprek

Het gratis online adviesgesprek is bedoeld voor iedereen die graag wil weten welke maatregelen voor zijn of haar eigen situatie het meest zinvol zijn. Een energieadviseur geeft tijdens dit gesprek advies over met welke maatregelen het energieverbruik kan worden verlaagd en welke subsidies er beschikbaar zijn. Ook geeft hij handige tips over hoe je zuiniger kunt omgaan met verwarming, verlichting en ventilatie zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Voorlopig worden deze gesprekken alleen online aangeboden.