Hulp bij uw financiële administratie

Heeft u problemen met het bijhouden van uw administratie voor geldzaken? Bent u het overzicht kwijt? Een vrijwilliger van Humanitas of MeerWaarde kan u hiermee helpen. Diegene komt dan bij u thuis.

Kan ik hulp krijgen bij mijn financiële administratie en budgetbeheer?

In Haarlemmermeer kunnen vrijwilligers van Humanitas of MeerWaarde helpen met uw geldzaken en financiële administratie. Een vrijwilliger komt bij u thuis om samen met u uw geldzaken en administratie op orde te krijgen. Kijk verder bij Humanitas thuisadministratie en Meerwaarde helpt overzicht krijgen in thuisadministratie. De vrijwilligers helpen gratis. Zij hebben kennis van en ervaring met financiële en administratieve zaken.

Hebt u geen schulden (meer), maar kunt u wel wat hulp gebruiken om rond te komen van uw budget? De vrijwilligers kunnen u doorverwijzen naar PLANgroep. PLANgroep helpt bij budgetbeheer. Een reden om voor budgetbeheer te kiezen is het voorkomen van schulden of andere problemen. 

Hoe meld ik me aan?

U kunt zich aanmelden voor hulp bij uw thuisadministratie door Humanitas en MeerWaarde. U doet dit door te bellen of een e-mail te sturen.

Wat doe ik bij schulden of betalingsachterstanden?

Hebt u schulden of een betalingsachterstand, dan kunt u schuldhulpverlening aanvragen. Een medewerker van PLANgroep neemt binnen 2 werkdagen contact met u op. Komt u in aanmerking voor hulp,  dan maakt u een plan om uw schulden af te lossen. Door budgetbeheer ontstaan er geen (nieuwe) schulden. En met budgetcoaching leert u weer zelf uw geldzaken te regelen.

PLANgroep voert schuldhulpverlening en budgetbeheer uit voor inwoners van Haarlemmermeer in opdracht van de gemeente.

Kom ik in aanmerking voor hulp bij financiële administratie?

U komt in aanmerking onder de volgende voorwaarden:

  • U woont in de gemeente Haarlemmermeer.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U heeft inkomen of een uitkering.