Hulp bij uw financiële administratie

Heeft u problemen met het bijhouden van uw administratie voor geldzaken? Bent u het overzicht kwijt? Een vrijwilliger van Humanitas of MeerWaarde kan u hiermee helpen. Die persoon komt dan bij u thuis.

Kan ik hulp krijgen bij mijn financiële administratie en budgetbeheer?

In Haarlemmermeer kunnen vrijwilligers van Humanitas of MeerWaarde helpen met uw geldzaken en financiële administratie. Een vrijwilliger komt bij u thuis om samen met u uw geldzaken en administratie op orde te krijgen. Kijk verder bij Humanitas thuisadministratie en MeerWaarde helpt overzicht krijgen in thuisadministratie. De vrijwilligers helpen gratis. Zij hebben kennis van en ervaring met financiële en administratieve zaken.

Naast Humanitas en MeerWaarde zijn er nog een paar organisaties die u kunnen helpen bij uw financiële administratie.

Migrantenorganisaties Inloopspreekuur (MOI)

U kunt naar het MOI als u een migratieachtergrond heeft. Het MOI kan u helpen bij vragen over (financiële) administratie.
https://www.moi-haarlemmermeer.nl

MEE

Een ondersteuner van MEE Amstel en Zaan kan u advies geven over regelingen, geldzaken, administratie, zorgtoeslag en schulden.
www.mee-az.nl
informatie@mee-az.nl
020 512 7272

Informatiepunt digitale overheid

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren van de overheid? Het Informatiepunt digitale overheid kan u helpen bij het invullen van digitale formulieren. Bijvoorbeeld als u huurtoeslag of studiefinanciering wilt aanvragen.

Wat doe ik bij schulden of betalingsachterstanden?

Heeft u schulden of een betalingsachterstand, dan kunt u schuldhulpverlening aanvragen. Een medewerker van Verder (voorheen PLANgroep) neemt binnen 2 werkdagen contact met u op. Komt u in aanmerking voor hulp,  dan maakt u een plan om uw schulden af te lossen. Door budgetbeheer ontstaan er geen (nieuwe) schulden. En met budgetcoaching leert u weer zelf uw geldzaken te regelen.

Verder, voor schuldhulpverlening voert schuldhulpverlening en budgetbeheer uit voor inwoners van Haarlemmermeer in opdracht van de gemeente.

Kom ik in aanmerking voor hulp bij financiële administratie?

U komt in aanmerking onder de volgende voorwaarden:

  • U woont in de gemeente Haarlemmermeer.
  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U heeft inkomen of een uitkering.