Hoofddorp: Parklaan en Draverslaan

Op de Parklaan en de Draverslaan voert de aannemer meerdere werkzaamheden uit. De rijwegen krijgen nieuwe stenen en er komt een ‘schoon water’ (afvoer regenwater) riool. Daarnaast verplaatst de aannemer een aantal lantaarnpalen vervangen ze de lampen. In het plantseizoen (oktober tot en met december 2024) komen er extra bomen en plantvakken.

Informatiebijeenkomst 27 september 2023

Op 27 september 2023 was er een informatiebijeenkomst.  We hebben uitleg gegeven over de werkzaamheden, u kon tekeningen bekijken en vragen stellen.

Wat is de planning van de werkzaamheden?

De aannemer die de werkzaamheden gaat uitvoeren is AW Infra. De aannemer voert de werkzaamheden uit in fases (delen). De planning kan iets veranderen. Dit hangt af van het weer of andere onverwachte zaken. Veranderingen in de planning zetten we op deze pagina. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 17.00 uur.

Van 9 oktober tot en met 13 oktober 2023 richt de aannemer het werkterrein in.

 

6 november tot en met 13 november - fase 1a
Van Draverslaan van Kruisweg tot en met inrit Q Park.

14 november tot en met 20 november - fase 1b
Van Inrit Q Park tot Huisnummer 14.

21 november tot en met 24 november - fase 1c
Opstelplaats vrachtwagens Lidl.

13 oktober tot en met 24 oktober 
Opbreken bestrating en rijplaten neerleggen (PWN/Liander).

25 oktober tot en met 19 december 
Werkzaamheden PWN/Liander.

6 december tot en met 6 februari - fase 2 
Parklaan bij huisnummers 83 tot en met 67.

7 februari tot en met 26 maart - fase 3
Parklaan bij huisnummers 65 tot en met 45.

27 maart tot en met 17 mei - fase 4
Parklaan bij huisnummers 43 tot en met 34.

Van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 zijn er geen werkzaamheden, dan heeft de aannemer vakantie.

3 april tot en met 15 april  
Opbreken bestrating en rijplaten neerleggen (PWN/Liander).

16 april tot en met 17 mei
Werkzaamheden PWN/Liander.

8 april tot en met 17 mei - fase 5
Draverslaan bij huisnummers 14 tot en met 18A.

21 mei tot en met 8 juli - fase 6
Draverslaan bij huisnummers 23 tot en met 32A.

4 juli tot en met 18 september - fase 7
Draverslaan bij huisnummers 36 tot en met 44.

12 augustus tot en met 22 augustus
Opbreken bestrating en rijplaten neerleggen (PWN/Liander)

23 augustus tot en met 19 september
Werkzaamheden PWN/Liander

19 september tot en met 6 november - fase 8
Parklaan bij huisnummers 32 tot en met 9.

7 november tot en met 16 december - fase 9
Parklaan bij huisnummers 7 tot en met Hoofdweg.

13 november tot en met 22 november - fase 9a
Misschien afsluiting deel Hoofdweg.

 

Tussen 16 december en 20 december 2024 ruimt de aannemer alles op.

Werkzaamheden PWN en Liander

PWN (waterleiding) en Liander (elektra) voeren ook werkzaamheden uit. Dit gebeurt tegelijkertijd met onze werkzaamheden. De aannemer van PWN en Liander maakt hiervoor een sleuf in de weg. Tijdens het openbreken van de weg zijn de inritten voor korte tijd niet bereikbaar. Daarna legt de aannemer rijplaten neer zodat u met de auto op uw eigen terrein kunt komen.

Dit zijn geen werkzaamheden van de gemeente. Als er iets wijzigt in de planning van deze werkzaamheden sturen zij u zelf een brief.

Zorgen de werkzaamheden voor overlast?

Helemaal geen (geluids)overlast veroorzaken lukt helaas niet. Ook slaat de aannemer materialen op in de buurt van de werkzaamheden. We begrijpen dat dit vervelend is. Toch is het belangrijk dat wij deze werkzaamheden uitvoeren. We rekenen daarom op uw begrip.

Blijft mijn woning bereikbaar?

In de straten bij de huisnummers waar de aannemer werkzaamheden uitvoert, zijn de rijweg en parkeerplekken afgesloten. De aannemer zet hekken neer. U kunt hier dan niet parkeren, ook niet op uw eigen terrein. U moet uw auto tijdelijk ergens anders in de wijk parkeren. Heeft u een elektrische auto en een oplaadpaal op eigen terrein? Dan kunt u deze tijdelijk niet gebruiken. U kunt uw auto opladen bij een openbare laadpaal of laadpaal bij bijvoorbeeld een benzinestation. Uw woning of bedrijf is te voet en met de fiets aan de hand altijd bereikbaar. Woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

Waar kan ik parkeren tijdens de werkzaamheden?

Woont u op de Parklaan of Draverslaan? Dan kunt u een tijdelijke parkeervergunning of parkeerontheffing aanvragen om ergens anders in de buurt te mogen parkeren. Deze geldt voor de periode dat de aannemer werkzaamheden uitvoert. Mail uw aanvraag voor 2 oktober 2023 naar parkeervergunningen@haarlemmermeer.nl.

In de aanvraag zet u:

  • Uw naam
  • Uw adres
  • Het kenteken van maximaal 2 auto’s
  • Of u een parkeerontheffing wilt voor de blauwe zone D2 (gebied Nijverheidstraat tot aan de Bosstraat) of een parkeervergunning voor betaald parkeerzones B en C Hoofddorp Centrum. U kunt 1 zone kiezen. U kunt de zone later niet meer wijzigen.

De kentekens moeten geregistreerd staan op uw adres. Als de auto niet van u is, moet u een kopie van de leaseovereenkomst of een gebruiksovereenkomst meesturen.

Kijk op de pagina’s parkeerontheffing blauwe zone en parkeervergunning voor meer informatie over de verschillen.

Wilt u weten waar u kunt parkeren in de blauwe zone D2? Klik dan op de Kaart betaald parkeren en blauwe zones op de straat “Nijverheidsstraat”. U ziet dan het gebied met adressen die onder de blauwe zone D2 vallen. Wilt u weten waar u kunt parkeren in de betaald parkeerzones B en C? Klik dan op de kaart op de groene en lichtgroene vlakken. 

Beplanting weghalen of snoeien

Op veel plaatsen hangt de beplanting boven of over de erfgrens (de grens tussen uw terrein en gemeentegrond). Dit noemen wij overhangende beplanting. De stoep (of andere gemeentegrond) moet tot aan uw erfgrens vrij zijn. Niet alleen voor bijvoorbeeld voetgangers die hier lopen maar ook voor werkzaamheden. De aannemer heeft voldoende ruimte nodig om werkzaamheden uit te  kunnen voeren. Haal daarom de overhangende beplanting weg of snoei het voordat de werkzaamheden starten. Ook staan er soms andere dingen op of over de erfgrens, bijvoorbeeld hekken of potten met planten. Haal deze ook weg voor 9 oktober 2023.

Mogelijk hoogteverschil

Na het opnieuw bestraten ontstaat er misschien een klein hoogteverschil tussen uw terrein en gemeentegrond. De bodem zakt. Niet alleen de rijweg, parkeerplaatsen en stoepen, maar ook uw eigen terrein. Bij het opnieuw bestraten komen de rijweg, parkeerplaatsen en stoepen weer op de oorspronkelijke hoogte te liggen. Hierdoor kan er een klein hoogteverschil met uw eigen terrein ontstaan. De aannemer zorgt dat maximaal de eerste meter van uw voetpad en/of inrit aansluit op de nieuwe hoogte. Als het nodig is, moet u de rest van uw terrein zelf ophogen. U bent als eigenaar namelijk zelf verantwoordelijk voor het ophogen en het afvoeren van regenwater op eigen terrein.

Bouwkundige vooropnames

Voordat de aannemer start, laten we een bouwkundige vooropname uitvoeren. Dit doen we bij woningen en bedrijfspanden in de buurt van de werkzaamheden. Een medewerker bekijkt de woningen en bedrijfspanden aan de buitenkant en binnenkant. Vervolgens maakt hij een rapport. Deze medewerker werkt niet bij de gemeente of bij de aannemer.

Deze vooropnames laten we vooraf doen, omdat sommige werkzaamheden trillingen kunnen veroorzaken. De aannemer doet zijn best om geen schade te veroorzaken, maar kan dat niet altijd voorkomen. Bij een eventuele schade willen we deze goed en snel kunnen behandelen. Voor de eigenaren, bewoners, de gemeente, de aannemer en de verzekeraar. Een goed en compleet rapport voorkomt discussie achteraf. Dit is in het voordeel van iedereen. We sturen een brief naar de adressen in de buurt van de werkzaamheden met alle uitleg hierover.

Tekening van het ontwerp

In onderstaande pdf ziet u het uiteindelijke ontwerp.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

U kunt bellen met Niek Kamper via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp uw straatnaam.