Hoofddorp: kruispunt Altenburg met Assumburg/Sonderholm

Aannemer KWS gaat het kruispunt Altenburg met Assumburg/Sonderholm veiliger voor het verkeer maken.

Wat gaat de aannemer precies doen?

De aannemer richt het kruispunt anders in. De fietsoversteken worden korter en het kruispunt overzichtelijker en veiliger voor het verkeer. De aannemer vervangt gelijk het asfalt op het kruispunt.

Let op na aanbrengen zwarte kleeflaag

Na het frezen en voor het asfalteren brengt de aannemer een zwarte, plakkerige kleeflaag aan. Loop niet door deze laag heen! De kleeflaag blijft aan uw schoenen en aan de pootjes van (huis)dieren kleven.

Wat is de planning van de werkzaamheden?

De werkzaamheden duren van 3 juni tot en met 12 juli. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 16.00 uur. De planning kan iets veranderen. Dit hangt af van het weer of andere onverwachte zaken. Veranderingen in de planning zetten we op deze pagina.

Van 3 juni tot en met 5 juni – fase 1

De aannemer maakt een tijdelijke weg (doorsteek) maken in de berm tussen Assumburg en rotonde Frankenburgsingel. De bussen van Connexxion gaan deze tijdelijke weg gebruiken.

Van 5 juni tot en met 28 juni – fase 2

Opnieuw inrichten kruispunt Sonderholm aan de kant van Motorhuis/benzinestation.

Van 1 juli tot en met 10 juli - fase 3

Opnieuw inrichten kruispunt aan de kant van Assumburg.

Van 10 juli tot en met 12 juli - fase 4

Afronden werkzaamheden en verwijderen tijdelijke weg (doorsteek).

Geven de werkzaamheden overlast?

De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. Helemaal geen overlast veroorzaken lukt helaas niet. Vooral het verwijderen (frezen) van het bestaande asfalt geeft veel geluidsoverlast. We begrijpen dat dit vervelend is. Toch is het belangrijk dat wij deze werkzaamheden uitvoeren. We rekenen daarom op uw begrip.

Is de weg afgesloten tijdens de werkzaamheden?

De rijweg is van 3 juni tot en met 12 juli afgesloten voor al het autoverkeer. De aannemer zet omleidingsborden neer. Woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, ambulance en brandweer).
(Brom)fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden. Tijdens de werkzaamheden van fase 3 en 4 is er een korte omleiding voor (brom)fietsers.

Is mijn woning bereikbaar tijdens de werkzaamheden?

Sonderholm

De woningen aan de kant van Soderholm blijven bereikbaar vanaf de Kleine Belt. Ook de bedrijven, zoals Motorhuis en het ESSO benzinestation, blijven bereikbaar. De aannemer zet omleidingsborden neer.

Assumburg

De woningen, KSH en Spectrum blijven bereikbaar van af Klunderburg/Lettenburg. De aannemer zet omleidingsborden neer. De aannemer haalt de paaltjes in het fietspad naast Klunderburg huisnummer 1 tijdelijk weg. Na de werkzaamheden komen de paaltjes weer terug.

Waar kan ik meer informatie over de werkzaamheden vinden?

Informatie over deze werkzaamheden kunt u vinden in de BouwApp van de aannemer. Via de BouwApp houdt de aannemer u op de hoogte van de planning en werkzaamheden. U kunt de BouwApp downloaden in de Google Play Storeexterne-link-icoon of in de Apple App Storeexterne-link-icoon.

Bovenin de app zoekt u naar ‘Haarlemmermeer asfaltonderhoud’. Op deze pagina staat alle informatie over alle (asfalteer)werkzaamheden die deze aannemer uitvoert in onze gemeente. 

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u bellen met Ron de Lange via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag ‘Altenburg’ in het onderwerp zetten.