De energietransitie in Haarlemmermeer

De overstap naar een duurzame samenleving is in volle gang, ook in Haarlemmermeer. Deze overstap heet de energietransitie, en gaat over de toekomst van onze gemeente, ons land en de wereld. De energietransitie komt voort uit het Klimaatakkoord van Parijs.

sfeerbeelden

Toekomstdoel in 2050

Veel mensen isoleren hun woning of plaatsen zonnepanelen. Maar we zijn er nog lang niet. In 2050 willen we CO2-neutraal zijn. Dat betekent dat we geen fossiele brandstoffen zoals kolen, olie en aardgas meer gebruiken. Alle energie voor de huizen en kantoren in Haarlemmermeer wordt dan duurzaam opgewekt.

Website over nieuwe energie 

De energietransitie in Haarlemmermeer is een grote en belangrijke taak. Daarom bestaat er een aparte website: Nieuwe Energie - Haarlemmermeer.externe-link-icoon Dit is een verzamelplek voor inwoners en ondernemers met alle informatie over nieuwe energie, zoals het opwekken van nieuwe energie en de toekomst van duurzaam verwarmen. Hier is ook te vinden wat de gemeente allemaal doet.

Toekomstvisies over nieuwe energie 

Er bestaan al een aantal belangrijke toekomstvisies binnen dit grote onderwerp, zoals:

Klik op bovenstaande links of bezoek de website Nieuwe Energieexterne-link-icoon.

Zelf aan de slag?

Voor informatie en advies over het besparen en opwekken van energie in en rondom het huis kunnen inwoners terecht bij Energieloket Haarlemmermeer (www.energielokethaarlemmermeer.nl). Zij helpen met tips en informatie over bijvoorbeeld subsidies en financiering.

sfeerbeelden