Een rotonde adopteren

Wilt u reclame maken voor uw bedrijf, organisatie of vereniging? En zit u in Haarlemmermeer? Adopteer een rotonde! U mag dan de middencirkel van ‘uw’ rotonde(s) inrichten en enkele naamborden plaatsen.

Wat zijn de mogelijkheden en regels?

Als u een rotonde adopteert, mag u de middencirkel van de rotonde inrichten. Er is veel mogelijk, zolang u geen bouwvergunning nodig heeft. Ook mag de veiligheid voor het verkeer niet in gevaar komen. 

  • U mag in de middencirkel bijvoorbeeld bloemen en struiken zetten. In overleg met de gemeente mag u ook een klein kunstwerk plaatsen. 
  • U bent verantwoordelijk voor het onderhoud. Heeft u bijvoorbeeld planten geplaatst? Dan moet u zorgen dat het verkeer de verkeersborden nog ziet.  
  • Op de rotonde mag u maximaal 4 borden plaatsen van 40 bij 60 centimeter. Daarop mag de naam en het logo van uw bedrijf. Adopteert u een rotonde samen met andere bedrijven of organisaties? Dan mogen ook die namen en logo's op de borden staan. 
  • De overeenkomst voor de adoptie duurt 5 jaar. Tegen het einde van die periode ontvangt u van de gemeente een e-mail. U krijgt dan de vraag of u de overeenkomst met 5 jaar wilt verlengen. 
  • Wilt u samen met een ander bedrijf of andere organisatie een rotonde adopteren? Dat kan ook. Alle partijen tekenen dan de overeenkomst voor de adoptie. 1 partij is voor de gemeente het vaste aanspreekpunt.

Welke rotondes zijn vrij voor adoptie?

Op de kaart Adoptierotondesexterne-link-icoon kunt u zien welke rotondes op dit moment vrij zijn voor adoptie. Ook ziet u welke rotondes al zijn geadopteerd. U kunt op de kaart selecteren wat u wilt zien. U kunt de kaart groter maken met het plusje.

Het is mogelijk dat er al een belangstellende is voor de nog vrijstaande rotondes. U kunt zich dan op de reservelijst laten plaatsen.

Wat kost het adopteren van een rotonde?

U betaalt de kosten voor inrichting en onderhoud van de middencirkel van de rotonde. Daardoor heeft u zelf als bedrijf of organisatie controle over de hoogte van de kosten.

Waar kan ik terecht als ik meer wil weten?