Buitenkaag: Leidsemeerstraat

Binnenkort start aannemer AW Infrabouw B.V. met werkzaamheden in de Leidsemeerstraat.

Wat is de planning van de werkzaamheden?

De werkzaamheden duren van 2 april tot en met 25 november 2024. De aannemer voert de werkzaamheden uit in fases (delen). De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 17.00 uur.

 • Van 2 april tot en met 18 april 
  Vanaf de Huigsloterdijk tot en met naast huisnummer 75.
 • Van 19 april tot en met 23 mei
  Bij huisnummers 61 tot en met 75. Inclusief kruising tot en met huisnummer 16.
 • Van 24 mei tot en met 18 juni
  Bij huisnummers 45 tot en met 59.
 • Van 19 juni tot en met 2 september
  Vanaf kruispunt Zweilandstraat tot en met huisnummers 43. Inclusief parkeerterrein.

Van 22 juli tot en met 12 augustus zijn er geen werkzaamheden, dan heeft de aannemer vakantie.

 • Van 3 september tot en met 8 oktober
  Vanaf kruispunt Zweilandstraat tot en met huisnummer 19.
 • Van 9 oktober tot en met 25 november
  Vanaf de Hoofdweg tot en met huisnummer 17.
 • Tijdens deze werkzaamheden, voert de aannemer werkzaamheden uit aan het kruispunt van de Zweilandstraat. Dit doet de aannemer tijdens de herfstvakantie. 
  • Van 28 oktober tot en met 30 oktober
   Kruispunt Zweilandstraat, richting Eimerstraat.
  • Van 30 oktober tot en met 1 november Kruispunt Zweilandstraat, richting Huigsloterdijk.

De planning kan iets veranderen. Dit hangt af van het weer of andere onverwachte zaken. Veranderingen in de planning zetten we op deze website.

Wat gaat er precies gebeuren?

De aannemer voert deze werkzaamheden uit:

 • Stoepen opnieuw bestraten met de tegels die er nu liggen.
 • Parkeerplaatsen opnieuw bestraten met de klinkers die er nu liggen. 
 • Rijweg naast huisnummer 75 opnieuw bestraten met de klinkers die er nu liggen.
 • Parkeerplaatsen op het parkeerterrein groter maken en het hele parkeerterrein opnieuw bestraten met de stenen die er nu liggen. 

Kan de aannemer stenen of tegels niet opnieuw gebruiken? Dan vervangt hij deze door nieuwe tegels of stenen.

 • Verkeersplateau bij de kruising met de Zweilandstraat opnieuw bestraten met nieuwe klinkers.
 • Rijweg  met asfalt tussen de Zweilandstraat en inrit met de Hoofdweg smaller maken. Aan de rest van de rijwegen met asfalt zijn geen werkzaamheden. 
 • Parkeerplaatsen tussen de Zweilandstraat en inrit met de Hoofdweg groter maken en een grasveld aanleggen. 
 • Struiken aan de kant van de even huisnummers weghalen. Hier komt gras. Na het inzaaien duurt het even voordat het een mooi grasveld is. 

Zorgen de werkzaamheden voor overlast?

De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken. Helemaal geen (geluids)overlast veroorzaken lukt helaas niet. Ook slaat de aannemer materialen op in de buurt van de werkzaamheden. We begrijpen dat dit vervelend is. Toch is het belangrijk dat wij deze werkzaamheden uitvoeren. We rekenen daarom op uw begrip.

Is mijn woning bereikbaar?

Bij de huisnummers waar de aannemer werkzaamheden uitvoert, zijn de rijweg, parkeervakken en stoepen afgesloten. De aannemer zet hekken neer. De aannemer legt loopplanken neer op de stoepen zodat uw voordeur bereikbaar blijft.  Uw woning of bedrijf is te voet en met de fiets aan de hand bereikbaar. Woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, brandweer en ambulance).

Rolemmer

Zet uw rolemmer aan de weg buiten het deel waar de werkzaamheden zijn. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen erbij kan.

Waar kan ik parkeren?

Als de rijweg afgesloten is, kunt u hier niet parkeren. Ook niet op uw eigen terrein. U moet uw auto tijdelijk ergens anders in de wijk parkeren. Heeft u een elektrische auto en een oplaadpaal op eigen terrein? Dan kunt u deze tijdelijk niet gebruiken. U kunt uw auto opladen bij een openbare laadpaal of laadpaal bij bijvoorbeeld een benzinestation. De openbare oplaadpaal in de Zweilandstraat blijft bereikbaar.

Overhangende beplanting weghalen of snoeien

Op veel plaatsen groeien bomen en struiken boven of over de erfgrens. Dit is de grens tussen uw terrein en gemeentegrond. De stoep en andere gemeentegrond aan uw erfgrens moet vrij zijn. Niet alleen voor de voetgangers die hier lopen, maar ook voor werkzaamheden. De aannemer heeft voldoende ruimte nodig om de stoepen opnieuw te kunnen bestraten. Daarom vragen wij u om de overhangende beplanting uiterlijk 1 april 2024 te snoeien of weg te halen. Ook staan er soms andere dingen op of over de erfgrens, bijvoorbeeld hekken of potten met planten. Deze ook graag weghalen.

Mogelijk hoogteverschil

De bodem zakt. Niet alleen de rijweg, parkeervakken en stoepen, maar ook uw eigen terrein. Bij het opnieuw bestraten, kan het zijn dat het straat iets hoger dan de oorspronkelijke hoogte komt te liggen. Als het nodig is, zorgt de aannemer er voor dat (maximaal) de eerste meter van het voetpad/inrit van uw terrein aansluit op de nieuwe hoogte. Ophogen van de rest van uw terrein, als dit nodig is, moet u zelf doen. Eigenaren zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor het ophogen van het eigen terrein en het afvoeren van regenwater.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u bellen met Sjors van der Hoorn via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Graag ‘Leidsemeerstraat’ in het onderwerp zetten.