Bladkorven
In de herfst staan er bladkorven op plekken waar veel bladeren vallen. Bladeren die u van straat opveegt, kunt u hierin kwijt. De bladkorven staan er vanaf half oktober en blijven ongeveer 8 weken staan.
Waarom staan er bladkorven?
Bladeren die in de herfst van de bomen vallen, kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Veel natte bladeren maken de weg, fietspad of stoep glad. Daarom ruimt Meerlanden de bladeren op. Inwoners mogen die gebruiken om bladeren van de straat op te ruimen.
De korven worden door Meerlanden neergezet. Vaak zijn dit plekken waar veel bladeren van gemeentelijke bomen op straat of in tuinen terechtkomen.
Wat kan ik in de bladkorven kwijt?
Er mogen alleen bladeren in die u van de straat opveegt. Of bladeren van gemeentelijke bomen die in uw tuin zijn gevallen. Takken mogen niet in de korf. Die zijn namelijk lastig te verwijderen uit de korven. Ook kan Meerlanden takken niet goed meenemen en verwerken. Meerlanden organiseert 3 keer per jaar een takkenronde om takken op te halen. Wanneer dit is, ziet u in de Afvalkalender van Meerlanden.
Gehighlighte tekst: Het is niet de bedoeling dat u uw eigen tuinafval in de bladkorven gooit.
Wat doe ik als de bladkorf vol is?
Meerlanden zorgt dat de korven niet overvol raken en leegt ze regelmatig. Is een korf toch eerder vol en al een tijd niet geleegd? Meld dit dan online via het meldingsformulier. Kies voor de categorie ‘Afval’ en daarna voor ‘Vegen’.
Wat doe ik als ik overlast heb van herfstbladeren?
Als u veel herfstbladen ziet liggen die overlast of gevaar veroorzaken, meldt u dit online via het meldingsformulier. Kies voor de categorie ‘Afval’ en daarna voor ‘Vegen’.
Wat als er geen bladkorf bij mij in de buurt staat?
De gemeente heeft samen met Meerlanden de plekken van de bladkorven geselecteerd. Het is niet mogelijk om zelf een bladkorf aan te vragen.
Gehighlighte tekst: Bladeren die u van de straat heeft geveegd, mag u ook in uw GFT&E-rolemmer doen.