Bereken uw recht

Heeft u een laag inkomen of een uitkering? Of heeft u hoge uitgaven die u moet maken, maar niet kunt betalen? De gemeente heeft hier verschillende regelingen voor. Met Bereken uw recht (bur) controleert u zelf waar u recht op heeft.

Op welke toeslagen of regelingen heb ik recht?

Met Bereken uw rechtexterne-link-icoon berekent u zelf op welke toeslagen en regelingen van de gemeente u recht heeft. Bijvoorbeeld het Kindpakket, bijzondere bijstand of een individuele inkomenstoeslag. Ook bestaan er landelijke regelingen, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag.

U doorloopt een aantal stappen en vult uw gegevens in. Wanneer u al uw gegevens bij de hand heeft, duurt het invullen ongeveer 10 minuten. Aan het eind krijgt u een overzicht met persoonlijk advies. Daarna kunt u direct de regelingen aanvragen door met DigiD in te loggen.

Na het versturen van uw aanvraag krijgt u binnen 8 weken een beslissing van de gemeente op uw aanvraag.

Heb ik altijd recht op een regeling?

Bereken uw recht geeft aan of u misschien recht heeft op een regeling van de gemeente. Bijvoorbeeld bijzondere bijstand, het Kindpakket of een studietoeslag. De uiteindelijke beslissing ligt bij de gemeente.

Bereken uw recht is niet bedoeld om na te gaan of u recht heeft op:

  • Een bijstandsuitkering.
  • Voorzieningen uit de Wmo.

Wat doe ik als ik twijfel over de uitslag?

Geeft Bereken uw recht aan dat u weinig kans heeft? En u denkt dat dit niet klopt? Neem dan contact op met de gemeente om uw situatie te bespreken. U kunt de gemeente op werkdagen bereiken via 0900 1852.

Hoe zit het met mijn privacy?

U vult een aantal gegevens in zodat het programma kan berekenen waar u misschien recht op heeft. U blijft anoniem en u hoeft nergens uw naam of adres in te vullen. Pas als u een aanvraag doet bij de gemeente vult u via DigiD uw gegevens in. En met die gegevens gaat de gemeente zorgvuldig om.