Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Quatrebras

In Quatrebras bouwen ontwikkelaars AM en ten Brinke Group woningen. In Quatrebras Park komen ongeveer 550 woningen: rijwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. In Bonheur-Quatrebras komen 186 woningen: (sociale) huurappartementen en rij-, twee-onder-een-kapwoningen en watervilla’s.

Vanaf de Schipholweg is de wijk bereikbaar via de nieuwe Oleanderlaan. Aan beide kanten komen bomen en woningen. In Quatrebras zijn woningen aan het park, de Groene Singel en woningen in rustige straatjes en hofjes. Aan de kant van de Schipholweg en richting het centrum, langs het Lint, komen appartementen.

Woningen en appartementen in Quatrebras Park

De bouw van de eerste fase van de woningen in Quatrebras startte in november 2018. De bouw van het tweede deel, tussen het Lint en de Robert Kochstraat begon in 2021. De verkoop van de ongeveer 150 woningen in het derde deel van Quatrebras startte in mei 2022. Meer informatie vindt u op de website van de ontwikkelaar AM  QuatrebrasBadhoevedorp.nlexterne-link-icoon

Een artist impression van Quartier III in de wijk Quatrebras Park

Een artist impression van Quartier III in de wijk Quatrebras Park.

Bonheur-Quatrebras

Is het vierde deel van de woonwijk Quatrebras en ligt vlak bij de Schipholweg. In dit deel komen 40 sociale huurappartementen, 15 middeldure huurappartementen, 88 vrije sectorhuurappartementen en 43 koopwoningen. Het gaat om rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en watervilla’s. De bouw van de woningen en appartementen startte in mei 2023. Inschrijven als geïnteresseerde kan via de websites: 

Afbeelding: een voorbeeld van Bonheur-Quatrebras. Afbeelding: Ten Brinke Group.

Een voorbeeld van Bonheur-Quatrebras. Afbeelding: Ten Brinke Group.

Hoe gaan Bonheur-Quatrebras en Quatrebras Park eruitzien? 

Hoe zien de straten er straks uit? Waar komen de speeltuinen en het groen?  Informatie over de nieuwbouwwoningen en de ruimte eromheen vindt u hier: 

  • Voor Quatrebras Park bekijkt u de situatietekeningen op www.quatrebrasbadhoevedorp.nlexterne-link-icoon onder aanbod/verkoopdocumenten. 
  • Voor Bonheur-Quatrebras bekijkt u de situatietekening op www.bonheur-badhoevedorp.nlexterne-link-icoon onder downloads/algemene informatie. 
  • Op 16 juni 2016 is het Toetsingskader Quatrebras door de gemeenteraad vastgesteld. Het toetsingskader Woningbouw en Openbare buitenruimte Quatrebras gaat over de gewenste kwaliteit van zowel de architectuur als de woningbouw. Zie het document hieronder.
  • De kwaliteit van de openbare ruimte is terug te vinden in de Quatrebras Inrichtingsprincipes en profielen openbare ruimte (IPP). Zie het document hieronder.
  • In het  Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO) staan de regels voor: - de verkeersafwikkeling - het water en groen - de bouwlocaties - de gewenste uitstraling en kwaliteit van deze woonwijk. Zie het document hieronder.

Haarlemmermeer en Schiphol

Haarlemmermeer en Schiphol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De ligging van Schiphol binnen de gemeentegrenzen maakt Haarlemmermeer tot een unieke gemeente. De luchthaven biedt aan veel mensen werk. Soms kan het geluidshinder opleveren door het vliegverkeer en de uitvliegroutes. Wie plannen heeft om in Haarlemmermeer te gaan wonen, kan veel informatie vinden die van belang kan zijn op www.bezoekbas.nlexterne-link-icoon. De website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).  

Heeft u vragen?

Voor vragen over de openbare ruimte neemt u contact op met Edwin Breedijk. Hij is te bereiken via 0900 1852 of via info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp van uw e-mail 'Quatrebras'.