Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Groen en recreatie Nieuwe Meer

Er is geld beschikbaar voor groen en recreatie voor Nieuwe Meer. De gemeente wil dat inwoners meedenken over hoe dit geld wordt uitgegeven. Één van de voorstellen was een mozaïekroute. Deze wordt nu gelegd.

Mozaïekroute 'Diamanten van de dijk' op de Nieuwemeerdijk

Op de Nieuwemeerdijk komt een kleurrijke kinder-wandel-route gemaakt van mozaïektegels. De tegels zijn gemaakt door kinderen uit Badhoevedorp. Op dit moment worden de tegels gevoegd en afgewerkt. Hierna wordt de route gelegd. Op woensdag 13 september wordt de 2,9 kilometer lange route geopend door wethouder Mariëtte Sedee. 

Het initiatief komt vanuit bewoonster Martine Bieshaar. Zij reageerde op een oproep van de gemeente Haarlemmermeer: ''Heeft u een idee voor een leuk project voor meer groen en recreatie?" 

Afbeelding: foto van de kleurrijke mozaïeken

Lees het hele nieuwsartikel op de nieuwspagina. 

Hoe staat het er verder voor?

Op 14 juni 2022 was er een informatiebijeenkomst in dorpshuis Rehoboth. Het sfeerverslag van deze bijeenkomst kunt u hierexterne-link-icoon lezen. De inwoners van Nieuwe Meer hadden hiervoor per post een uitnodiging ontvangen. Er waren ongeveer 30 inwoners aanwezig tijdens de bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst werd besproken welke ideeën wel en welke ideeën niet uitgevoerd konden worden. De ideeën en het geld kunnen in drie categorieën ingedeeld worden: de uitvoerbare ideeën, een plan voor de mogelijke aankoop van het Fortterein door de gemeente en subsidie voor het opknappen van dorpshuis Rehoboth. Deze drie ideeën zullen we toelichten.  

De uitvoerbare ideeën 

Niet alle ideeën die waren ingediend door de inwoners kunnen worden uitgevoerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om ideeën waar de gemeente niet genoeg eigen grond beschikbaar voor heeft, zoals bijvoorbeeld sportvoorzieningen. Op de kaart hieronder ziet u welke ideeën uitgevoerd kunnen worden. Deze kaart is een voorbeeld van hoe de nieuwe situatie eruit zou kunnen zien. Exacte locaties en hoeveelheden (bijvoorbeeld van de bankjes) kunnen afwijken van de kaart.