Graanhalmen

Mozaïekroute Nieuwemeerdijk

01 juni 2023
Badhoevedorp

Bewoonster Martine Bieshaar reageerde op een oproep van de gemeente Haarlemmermeer: ''Heeft u een idee voor een leuk project voor meer groen en recreatie? Martine had het leuke idee om een groene en kleurrijke kinder-wandel-route te maken over de Nieuwemeerdijk. Een route gemaakt van mozaïektegels. De route komt er! Kinderen uit Badhoevedorp en Nieuwe Meer maken de mozaïektegels. De tegels liggen straks van restaurant De Pelikaan tot aan benzinepomp Avia.

Lint van tegels als diamanten

Het idee is dat kinderen uit Badhoevedorp en kinderen die aan de Nieuwemeerdijk wonen een mozaïektegel maken. De tegels worden als een lint van diamanten in de stoep van de dijk gelegd. Het worden uiteindelijk ongeveer 100 tegels. Aan het begin van de route kunnen kinderen een speurkaart ophalen waarop de tegels staan die ze op de dijk kunnen vinden. Bij de tegels hoort vaak een verhaaltje over één van de diamantjes van de dijk. De route wordt ruim 2,5 kilometer lang. Het duurt ongeveer 30 minuten om de route te lopen. 

Wanneer is de route klaar? 

Deze zomer plaatsen we de tegels en is de route af. Tijdens de feestelijke opening lopen de deelnemers de route. 

Heeft u nog vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met projectmanager Martin Sulman van gemeente Haarlemmermeer via telefoonnummer 0900-1852. Een e-mail sturen kan ook info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp ‘Mozaiekroute Nieuwemeerdijk’