Adresonderzoek

U kunt op MijnOverheid opzoeken hoeveel bewoners er staan ingeschreven op uw adres. Staat er op uw adres iemand ingeschreven die er niet woont? Of ontvangt u post van vorige bewoners? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te starten. De gemeente onderzoekt dan waar deze persoon echt woont.

Hoeveel mensen staan er ingeschreven op mijn adres?

U kunt dit zelf online opzoeken. Op MijnOverheid staat hoeveel bewoners er staan ingeschreven op uw woonadres. Dit staat onder ‘Identiteit’. U heeft hiervoor DigiD nodig.

Is er een nieuwe of onjuiste inschrijving op het adres? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente. De gemeente kan dan een adresonderzoek starten.

Wanneer kan ik een adresonderzoek aanvragen?

U kunt alleen een adresonderzoek aanvragen als u zelf op het adres woont.

Loopt er een adresonderzoek naar uw eigen adresgegevens? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de gemeente. Stuur een e-mail naar adresonderzoek@haarlemmermeer.nl of bel naar 0900 1852.

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

U stuurt alle post terug naar de afzender. Dit is gratis. Zet een kruis door het adres en schrijf op de envelop ‘Vertrokken – retour afzender’. Dan stopt u de post in de brievenbus van PostNL. Doe dit ook als de post van de gemeente afkomstig is. Deze post maakt onderdeel uit van het adresonderzoek.

Hoe kan ik een adresonderzoek aanvragen?

Een adresonderzoek vraagt u aan bij de balie. Hiervoor maakt u een afspraak met de gemeente.

Wat neem ik mee naar de afspraak?

  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart).
  • Zoveel mogelijk informatie over de vertrokken persoon. Bijvoorbeeld: het nieuwe adres, e-mailadres of telefoonnummer van de persoon.

Wat kost een adresonderzoek?

Het aanvragen van een adresonderzoek kost u geen geld.