Adresonderzoek

U kunt op MijnOverheid opzoeken hoeveel bewoners er staan ingeschreven op uw adres. Staat er op uw adres iemand ingeschreven die er niet woont? Of ontvangt u post van vorige bewoners? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te starten. De gemeente onderzoekt dan waar deze persoon echt woont.

Hoeveel mensen staan er ingeschreven op mijn adres?

U kunt dit zelf online opzoeken. Op MijnOverheidexterne-link-icoon staat hoeveel bewoners er staan ingeschreven op uw woonadres. Dit staat onder ‘Identiteit’. U heeft hiervoor DigiD nodig.

Is er een nieuwe of onjuiste inschrijving op het adres? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente. De gemeente kan dan een adresonderzoek starten.

Wanneer kan ik een adresonderzoek aanvragen?

U kunt alleen een adresonderzoek aanvragen als u zelf op het adres woont.

Loopt er een adresonderzoek naar uw eigen adresgegevens? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de gemeente. Stuur een e-mail naar adresonderzoek@haarlemmermeer.nl of bel naar 0900 1852.

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

U stuurt alle post terug naar de afzender. Dit is gratis. Zet een kruis door het adres en schrijf op de envelop ‘Vertrokken – retour afzender’. Dan stopt u de post in de brievenbus van PostNLexterne-link-icoon. Doe dit ook als de post van de gemeente afkomstig is. Deze post maakt onderdeel uit van het adresonderzoek.

Hoe kan ik een adresonderzoek aanvragen?

Een adresonderzoek vraagt u aan bij de balie. Hiervoor maakt u een afspraak met de gemeente.

Wat neem ik mee naar de afspraak?

  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart).
  • Zoveel mogelijk informatie over de vertrokken persoon. Bijvoorbeeld: het nieuwe adres, e-mailadres of telefoonnummer van de persoon.

Wat kost een adresonderzoek?

Het aanvragen van een adresonderzoek kost u geen geld.