Logo van Zwanenburg-Halfweg dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Doorfietsroute F200 bijna klaar

De afgelopen jaren is de Haarlemmerstraatweg ingericht als fietsstraat. De straatweg is onderdeel van de doorfietsroute Amsterdam-Haarlem. In 2024 volgt de kruising bij de Weerenbrug in Halfweg.

De gemeente, de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam legden een doorfietsroute aan tussen Haarlem via Halfweg en Amsterdam. De werkzaamheden aan de fietsroute tussen Sugar City Oost en de Osdorperweg (N200) zijn, net als het deel rond de Westelijke Ontsluiting, een tijd terug opgeleverd. In Haarlemmermeer passen we de weg ook aan. 

We hebben het fietspad tussen Haarlem tot aan Halfweg aangepakt

Het gaat om het verbreden en verbeteren van het fietspad tussen de Zoete Inval tot aan de Weerenbrug over een lengte van circa 3,3 kilometer. Dit deel is in 2023 aangepakt. 

De Haarlemmerstraatweg in Halfweg werd fietsstraat 

 Het wegdek kreeg rood asfalt. De auto is er te gast. Bestuurders van auto’s moeten hier rekening houden met fietsers. De maximum snelheid is 30 kilometer per uur. Aan beide kanten van de weg staat het bord “Fietsstraat – Auto te gast”. Auto’s kunnen op een aantal plekken langs de weg parkeren. De stoep is vernieuwd. 

De kruising bij de Weerenbrug in Halfweg volgt in 2024 

Dat is het enige onderdeel van de F200 dat nog niet klaar is. Het eerder bedachte ontwerp overleggen we met bewoners en ondernemers. Ook houden we rekening met de actuele ontwikkelingen in de omgeving. Op een nader te bepalen moment in 2024, passen we de kruising aan. Omdat dit kruispunt de omleidingsroute vormt voor andere projecten in de openbare ruimte in Zwanenburg-Halfweg kunnen we het de komende periode niet aanpassen. 

Heeft u vragen?   

Neem dan contact op met projectmanager Joost Beljon via telefoonnummer 0900 1852. U kunt ook een e-mail sturen naar info@haarlemmermeer.nl. Schrijf om het onderwerp 'Haarlemmerstraatweg F200'. 

Lees hier een nieuwsbericht over de F200.  externe-link-icoon