Het groene recreatiehart van Haarlemmermeer

Park-Evenemententerrein

Op het terrein van het voormalige baggerdepot MeerGrond aan de Rijnlanderweg wil de gemeente een groen en openbaar park met heuvels aanleggen. Als onderdeel van PARK21 kunnen fietsers en wandelaars hier hun weg vinden en bezoekers recreëren. Ook is hier straks ruimte voor een beperkt aantal kleine en grote evenementen. De gemeente is op dit moment bezig met het ontwerp voor dit deelgebied. Dit jaar, 2024, start de aanleg van Park-Evenemententerrein. De realisatie van een deelgebied duurt ongeveer 3 tot 4 jaar.

Afbeelding: kaart met de ligging van het Park-Evenemententerrein binnen PARK21 (Beeld: Planmaat)

Kaart met de ligging van het Park-Evenemententerrein binnen PARK21 (Beeld: Planmaat)

Voorlopig Ontwerp 

Voor dit deel van het park, maken we een ontwerp. We hebben eerst een schetsontwerp gemaakt en dat is uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. 

Animatie voorlopig ontwerp voor Park-Evenemententerrein PARK21

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Animatie voorlopig ontwerp voor Park-Evenemententerrein PARK21

VO Park-Evenemententerrein

Participatie- en informatiebijeenkomst over schetsontwerp 14 juni 2023

De gemeente organiseerde op 14 juni 2023 een bijeenkomst over het schetsontwerp voor het Park-Evenemententerrein in PARK21.  Tijdens de bijeenkomst kregen omwonenden en andere geïnteresseerden een presentatie van het schetsontwerp door de landschapsarchitect van het bedrijf BRO. De aanwezigen konden hierop reageren en hun vragen stellen. Daarna kon iedereen langs verschillende themahoeken lopen en in gesprek met medewerkers van de gemeente. De bezoekers kwamen met suggesties en ideeën voor het ontwerp. Ook werden veel vragen gesteld. Deze gingen vooral over verkeer en evenementen, de grond op het terrein en de aanwezige planten en dieren.

Lees alle vragen, opmerkingen en suggestiesexterne-link-icoon die zijn gegeven tijdens de bijeenkomst. 

Lees ook het verslagexterne-link-icoon van de informatiebijeenkomst.

Meer informatie? 

Neem dan contact op met het projectteam van PARK21. Dit kan door een e-mail te sturen naar park21@haarlemmermeer of door te bellen met 0900-1852.   

Afbeelding: foto van twee fietsers in de natuur op zonnige dag met blauwe lucht