Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Vragenlijst de Kleurentuin

De gemeente krijgt veel meldingen van overlast bij de Kleurentuin. Het afgelopen jaar organiseerden we daarom drie bewonersbijeenkomsten met bewoners die in de directe buurt van de Kleurentuin wonen. Tijdens de tweede bijeenkomst spraken we af om een vragenlijst op te stellen voor de buurtbewoners. De vragenlijst ging over hoe buurtbewoners de overlast bij de Kleurentuin ervaren. En over hoe zij denken dat we de Kleurentuin het beste kunnen inrichten. We stuurden de vragenlijst naar 50 adressen. De vragenlijst is 39 keer ingevuld.

Uit de vragenlijst blijkt onder andere dat de Kleurentuin een fijne speelplek is voor kleine kinderen, maar ook een grote aantrekkingskracht heeft op hangjongeren. De voetbalkooi staat te dicht bij de woningen, wat in een nieuwe situatie niet meer zou mogen volgens het gemeentebeleid. Daarnaast ligt de voetbalkooi in een uithoek, waardoor natuurlijk toezicht door jongerenwerkers, handhavers en politie beperkt is. Uit de vragenlijst blijkt verder dat er veel intimidatie, vandalisme en vernielingen plaatsvinden. Een aantal bewoners durft niets meer te melden of is het zat. De meerderheid van de bewoners die de vragenlijst heeft ingevuld, vindt de huidige opzet van de Kleurentuin niet geschikt. De meeste bewoners hebben geen kinderen die gebruik maken van de voetbalkooi.

We hebben met de bewoners afgesproken dat we de voetbalkooi weghalen. We gaan samen met bewoners kijken naar een andere invulling voor de Kleurentuin. Hier moet wel ruimte voor spelen blijven. Voor jongeren die willen voetballen, zijn er vlakbij ruime speelplekken. Zoals bij het Dokter van Haeringenplantsoen en aan de Eugenie Prévinaireweg naast de korfbalvereniging.

Bekijk hieronder de resultaten van de vragenlijst.