Jongerenplek Nieuw-Vennep

23 december 2023
Openbare ruimte

Jongerenplek Nieuw-Vennep Naast het Herbert Vissers College ligt een jongerenplek. Op dit moment is hier alleen nog sprake van een basketbalveld en een bankje. De jongerenplek is afgeschermd van de weg met hekken. Buurtbewoners en andere betrokkenen ervaren enige overlast door jongeren in de buurt van het Herbert Vissers College. We zoeken samen graag naar een oplossing.

Een groep Bestuurskunde studenten van de Hogeschool van Amsterdam heeft de opdracht gekregen om het vraagstuk met een frisse blik te bekijken. En te onderzoeken waarom de jongeren overlast veroorzaken.

Nu geen geschikte plek voor jongeren

Het onderzoek heeft met name benadrukt dat jongeren momenteel geen geschikte plek hebben om hun tijd door te brengen. Dit gebrek aan faciliteiten leidt ertoe dat jongeren overlast veroorzaken in woonbuurten en speelgebieden rondom het Herbert Vissers College. Het is dus belangrijk om een geschikte ontmoetingsplek voor (en met) jongeren te maken.

Samen naar een betere jongerenplek

Samen met de studenten kijken we naar de mogelijkheid om een jongerenplek te maken waar jongeren ook echt willen verblijven. Zo verwachten we dat de jongeren zich verzamelen op de jongerenplek en niet in de woonwijken. De plek wordt zo ingericht dat buurtbewoners zo min mogelijk overlast ervaren.

Volgende stappen

De afsluitende presentatie van de studenten vindt plaats in januari bij het Herbert Vissers College. Hiervoor worden onder andere jongeren en bewoners zijn uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst wordt specifieker besproken hoe het gebied er in de toekomst uit zou moeten zien.

Afbeelding: foto van de jongerenplek, met basket, bij het Herbert Vissers College.

Afbeelding: de jongerenplek naast het Herbert Vissers College