Herinrichting openbare ruimte De Pionier

De Pionier en het naastgelegen Bolsterrein veranderen de komende jaren van bedrijventerreinen naar een gemengd woon-werkgebied. Er komen ongeveer 2.000 woningen bij. Ze worden samen het Pionier-Bolsterrein. Daarom richten we de openbare ruimte van de Pionier komende jaren opnieuw in.

Informatiebijeenkomst

Op 5 september 2023 was er een informatiebijeenkomst over de herinrichting van de openbare ruimte van De Pionier. Voor deze bijeenkomst zijn ondernemers en bewoners van De Pionier uitgenodigd. Op de bijeenkomst vertelden de gemeente en landschapsarchitect Loos van Vliet over de plannen die er nu liggen voor de openbare ruimte. Ondernemers en bewoners van De Pionier konden daarna in gesprek met medewerkers van de gemeente de landschapsarchitect. Zo kon er worden opgehaald wat ondernemers en bewoners belangrijk vinden en nodig hebben in de openbare ruimte van De Pionier. Een belangrijk gegeven hierbij is dat zittende ondernemers in het gebied kunnen blijven. Er moet dus rekening worden gehouden met hun belangen in samenhang met die van de toekomstige nieuwe bewoners.  

De veranderingen in de openbare ruimte gaan niet vandaag of morgen van start; we maken nu de plannen maar de uitvoering zal in gedeeltes plaatsvinden en de planning is afhankelijk van de voortgang van de bouwwerkzaamheden.  

Ondernemers die dat willen, kunnen in het gebied blijven

Het is belangrijk dat de zittende ondernemers in het gebied kunnen blijven als zij dat willen. Er moet dus rekening worden gehouden met de belangen van de bedrijven in samenhang met die van de toekomstige bewoners.

Enquête 

We willen graag van meer ondernemers op De Pionier weten wat zij nodig hebben in de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid en omvang van vrachtverkeer en leveranciers en de hoeveelheid nodige parkeerplekken. Op de informatiebijeenkomst hebben ondernemers en bewoners de mogelijkheid gekregen een enquête in te vullen over de openbare ruimte. Bent u niet aanwezig geweest bij de bijeenkomst, maar wilt u nog wel de enquête invullen? Stuur dan een e-mail naar pionier-bolsterrein@haarlemmermeer.nl. Geef hierbij uw naam de naam van uw onderneming door. Dan sturen wij u een directe link naar de enquête. We horen graag van u! 

Heeft u vragen? 

Als u vragen heeft over het Pionier-Bolsterrein kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Rik Storm door een e-mail sturen naar pionier-bolsterrein@haarlemmermeer.nl of te bellen naar 0900-1852. 

Foto met daarop bezoekers van de Informatiebijeenkomst de Pionier in september 2023.

Afbeelding: een indruk van de bijeenkomst. Foto door gemeente Haarlemmermeer.