Flexwonen Sarabande

Het tijdelijke noodgebouw van basisschool ‘t Venne aan de Sarabande in Nieuw-Vennep is omgebouwd tot 28 flexwoningen. Het gebouw is in bezit van de gemeente. Flexwonen NH verhuurt de onzelfstandige woonunits.

Kan ik mij inschrijven voor de flexwoningen?  

Via 123flexwonen.nlexterne-link-icoon wordt een aantal onzelfstandige woonunits verhuurd. Er wordt voorrang gegeven aan starters en jongeren tot 28 jaar die uit Haarlemmermeer komen. Om in aanmerking te komen moet je kunnen aantonen dat je actief op zoek bent naar een woning middels een inschrijving bij Woningnet en je moet werken of een opleiding volgen. 

Wie komen er in de flexwoningen te wonen?  

De woningen zijn onzelfstandige woonunits. Hier delen bewoners de badkamers en/of keukens met elkaar. Er zullen alleenstaanden gaan wonen. Het gaat dan om woningzoekenden, starters en jongeren uit de gemeente Haarlemmermeer, en statushouders die in de gemeente gaan wonen. 

Hoe lang blijven de woningen staan?  

De woningen mogen er acht jaar blijven staan. Zij worden vanaf het najaar van 2023 bewoond.

LIB-zone en infrastructuur  

Er waren geen beperkingen vanuit het Luchthavenindelingsbesluit voor deze locatie.  
Gemeentelijke verkeersdeskundigen hebben daarnaast in overleg met hulpdiensten gecontroleerd of de woningen passen binnen de bestaande infrastructuur.

Contact 

De coördinatie van het project Sarabande ligt bij de gemeente Haarlemmermeer. De projectmanager is Gosse Bijlenga. Als u vragen heeft aan de gemeente kunt u bellen naar 900 1852 of mailen naar info@haarlemmermeer.nl.