Groente... Zet je tanden erin!

Groente eten is goed voor de gezondheid van kinderen en jongeren. Het eten van verschillende soorten groente is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Veel ouders en verzorgers vragen zich af hoe ze hun kind voldoende groente kunnen laten eten.

Het thema Groente… Zet je tanden erin! laat zien dat een dag genoeg eetmomenten biedt waarop kinderen en jongeren groente kunnen eten. Denk aan de schoolpauzes, lunch en snackmomenten. Wilt u meer weten over het thema Groente… Zet je tanden erin? Bezoek dan de website van Groente… Zet je tanden erinexterne-link-icoon.

Afbeelding: logo groente zet je tanden erin met figuren, waaronder een wortel met ogen

In Haarlemmermeer

  • Albert Heijn Toolenburg biedt gezonde donaties aan, zoals (snoep-) groenten en water. Organisaties die een evenement voor jeugd in Overbos of Toolenburg organiseren, kunnen deze donatie aanvragen. Via jogg@haarlemmermeer.nl kunt u het aanvraagformulier ontvangen. Deze kunt u daarna ingevuld inleveren bij AH Toolenburg.
  • Met de campagne Trommel zonder rommel geven we kinderen en ouders tips voor een gezonde lunchtrommel. Een gezonde lunch zorgt namelijk voor voldoende energie om de schooldag te beleven. 
  • We ondersteunen sportverenigingen, speeltuinen, kinderboerderijen en buurthuizen om een gezondere producten aan te bieden in hun kantine. 
  • Team Sportservice verhuurt smoothiebikesexterne-link-icoon waarmee je fietsend de lekkerste smoothies kan maken. 
  • Draag met jouw schoolklas of kinderopvang bij aan meer kennis over gezonde voeding. Kijk op de menukaart voedingseducatieexterne-link-icoon.
Afbeelding: foto van SmoothieBike, een groen met blauwe hometrainer.

Tips om gezonder te eten:

  1. Maak van verschillende groenten een lekker soepje of een smoothie.
  2. Kinderen vinden kleuren leuk. Geef daarom rode, gele en groene groenten. Of maak vrolijke gezichtjes van tomaat, komkommer of radijs.
  3. Heeft u een balkon of tuin? Laat uw kind zelf groente telen. Niets is zo lekker als een zelfgekweekte tomaat!
  4. Geef ook eens groente als tussendoortje of bij de lunch. Zo haalt uw kind makkelijk de aanbevolen hoeveelheid groente.    
  5. Wie jarig is, trakteert! De meeste kinderen houden wel van een zoete traktatie. Helaas is dat niet altijd gezond. Op de website van Gezond Trakteren vindt u recepten en ideeën voor gezonde traktaties, lunches en tussendoortjes.externe-link-icoon