DrinkWater

Water is een frisse dorstlesser én de meest gezonde keuze.

Wist u dat kinderen volgens het Voedingscentrum per jaar gemiddeld 6 kilo suiker binnen krijgen door zoete drankjes? Dat heeft het lichaam helemaal niet nodig. De suikers die we wel nodig hebben, halen we uit voeding. Met het thema DrinkWater wordt water drinken weer normaal. Met behulp van verschillende activiteiten ontdekken kinderen en jongeren dat water drinken gezond én lekker is. Bezoek de website van DrinkWater voor meer informatie over dit thema.

Afbeelding: foto van de waterbar (fiets met drinkvoorziening) op een sportveld

Drinkwater in Haarlemmermeer

  • Er zijn op verschillende plekken in Haarlemmermeer watertappunten geopend. Bijvoorbeeld in het park aan de Plantsoen- en Lindelaan in Zwanenburg, bij het Dorpshuis van Zwanenburg-Halfweg, Jongerencentrum Studio 5 en Jeugdland in Hoofddorp. Zo wordt water drinken op steeds meer plekken in Haarlemmermeer gratis mogelijk gemaakt. Wil jij ook een watertappunt? Wij denken graag met je mee. 
  • JOGG is in het bezit van flyers, bidons en andere materialen om het water drinken te promoten.  Wil je onze waterbar (elektrische bakfiets), druppie mascottepak of watertonnen lenen, kijk dan op: Verhuur - Team Sportservice Haarlemmermeer of neem contact op met: jogg@haarlemmermeer.nl
  • Bij evenementen en bijeenkomsten zorgen we voor drinkwater.

Tips

  1. Geef het goede voorbeeld aan uw kind. Drink zelf ook water.
  2. Maak water drinken aantrekkelijk. Bijvoorbeeld met takjes munt of schijfjes komkommer, citroen of aardbei.
  3. Drink samen een kopje thee. En in ze de zomer is (zelfgemaakte) ijsthee met sinaasappel en munt ook lekker!
  4. Kies samen een hervulbare waterfles of bidon uit. Zo wordt water drinken extra leuk.