Aanpak gezonde jeugd

Sinds 2012 is Haarlemmermeer een JOGG-gemeente. Samen werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Een omgeving waarin de gezonde keuze makkelijk en aantrekkelijk is voor alle kinderen en jongeren.

Afbeelding: foto van kinderen bij voorraadfles water met citroen

Wat is JOGG?

JOGG is een landelijke aanpak van gemeenten en lokale organisaties die zich richten op een gezonde leefstijl bij kinderen en jongeren. Het doel van JOGG? Een toename in het aantal kinderen en jongeren met een gezonde leefstijl. Lees hier meer over de landelijke JOGG-aanpak.

JOGG werkt met 3 thema's:

JOGG Haarlemmermeer

Haarlemmermeer is 1 van de ruim 200 Nederlandse gemeenten die met de JOGG-aanpak werken. JOGG Haarlemmermeer zet zich in om de gezonde keuze voor kinderen en jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken.

In 2012 is de gemeente Haarlemmermeer gestart met de JOGG-aanpak. Eerst voor 3 jaar, maar door succes is JOGG in Haarlemmermeer nog steeds actief. We werken samen met onze partners en met ouders, scholen en sportverenigingen. Want alleen samen maken we de gezonde keuze de normaalste zaak van de wereld.

De JOGG-aanpak is gestart als aanpak in de wijken Hoofddorp-Overbos en Zwanenburg-Halfweg. Inmiddels is de aanpak van JOGG uitgebreid naar heel Haarlemmermeer.

Partners

In Haarlemmermeer werken verschillende organisaties samen aan een gezonde manier van leven voor jongeren. JOGG is succesvol als iedereen, hoe groot of klein dan ook, meedoet. We zijn dan ook trots op onze partners. Want alleen samen kunnen we de gezonde keuze weer normaal maken. Bekijk de partners van JOGG Haarlemmermeer.

Contact met JOGG Haarlemmermeer

Wilt u meer weten over JOGG Haarlemmermeer? Of wilt u zelf aan de slag met één van de JOGG-thema’s? Neem dan contact op met de JOGG-regisseur via jogg@haarlemmermeer.nl.