.

Een mevrouw schilt aardappels boven een GFT&E-bakje

Gft&e, daar doen we wat mee!

Haarlemmermeerders zijn heel goed in het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft). Samen scheiden inwoners van de gemeente jaarlijks 51.400 ton gft. Dat is het gewicht van ongeveer 7.500 olifanten. Maar niet iedereen weet dat etensresten hier ook bij mogen. gft&e dus!
16 mei 2022
Een aantal ondergrondse containers bij een flat

Eerste nieuwe ondergrondse containers in gebruik

Nadat in 2021 de eerste nieuwe rolemmers voor Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken (PBD) en voor Restafval voor laagbouw in gebruik zijn genomen, zijn nu ook de eerste nieuwe ondergrondse containers voor hoogbouw geopend. Deze zijn geplaatst in de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep.
2 februari 2022
Brengparkje met ondergrondse containers

Beoordelen zienswijzen duurt langer dan verwacht

Voor de nieuwe manier van afval scheiden worden er voor hoogbouw nieuwe ondergrondse containers in de openbare ruimte geplaatst. Het beoordelen en verwerken van reacties op de locaties van de containers in Nieuw-Vennep duurt langer dan verwacht. In dit artikel lees je wat dit betekent.
2 december 2021
Rolemmers worden uitgedeeld

Eerste wijken ontvangen nieuwe rolemmers!

De bewoners van een aantal wijken hebben een nieuwe rolemmer voor Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken gekregen. Ook hebben ze hun oude rolemmer voor Restafval ingeleverd en een nieuwe ontvangen. De maten van deze rolemmers konden ze zelf kiezen.
18 oktober 2021
Zo ziet een proefsleuf eruit

Proefsleuven voor ondergrondse containers

In 2021 gaat Haarlemmermeer over op een nieuwe manier van afval scheiden om het inwoners makkelijker te maken. Voor bewoners van flats en appartementencomplexen komen er ondergrondse containers. Om te bekijken waar deze in Haarlemmermeer kunnen komen, worden er proefsleuven gegraven.
12 januari 2021
Een Blipvert in Rijsenhout

De Blipverts gaan verdwijnen

Veel mensen kennen de Blipverts. Dit zijn de platte hoge inzamelstations die op verschillende plekken in de gemeente Haarlemmermeer staan en waar inwoners bepaalde soorten klein afval weg kunnen gooien.
18 december 2020
De mannen van Meerlanden aan het werk

Vragen én antwoorden over nieuwe manier van afval scheiden

Vorige week stemde de gemeenteraad van Haarlemmermeer in met het plan Van Afval- naar Grondstoffeninzameling (VANG). In dit plan stelde het college van burgemeester en wethouders een nieuwe manier van afval scheiden voor. Uit de reacties op de sociale media blijkt dat dit plan veel losmaakt.
4 juni 2020

Gemeenteraad akkoord met nieuw plan afval scheiden

Donderdagavond 28 mei heeft de gemeenteraad van Haarlemmermeer ingestemd met het aangepaste plan VANG (Van Afval- naar Grondstoffeninzameling), voor een nieuwe manier van afval scheiden.
29 mei 2020

Nieuw voorstel afval scheiden naar gemeenteraad

De gemeente werkt al langere tijd aan een plan voor een nieuwe manier van afval scheiden om zo minder restafval in te zamelen en grondstoffen (zoals plastic en etensresten) te hergebruiken. Vorig jaar september bleken de kosten voor dit plan hoger dan we konden voorzien.
24 april 2020