.

Mariette Sedee bij een afvalwagen

Nieuwe manier van afval scheiden gaat van start

Afgelopen zomer keurde de gemeenteraad het plan voor de nieuwe manier van afval scheiden goed. Dit jaar krijgen inwoners van Haarlemmermeer ermee te maken. In de komende weken worden de eerste brieven verstuurd. Daarna volgt de rest van Haarlemmermeer stap voor stap.
12 april 2021
Zo ziet een proefsleuf eruit

Proefsleuven voor ondergrondse containers

In 2021 gaat Haarlemmermeer over op een nieuwe manier van afval scheiden om het inwoners makkelijker te maken. Voor bewoners van flats en appartementencomplexen komen er ondergrondse containers. Om te bekijken waar deze in Haarlemmermeer kunnen komen, worden er proefsleuven gegraven.
12 januari 2021
Een Blipvert in Rijsenhout

De Blipverts gaan verdwijnen

Veel mensen kennen de Blipverts. Dit zijn de platte hoge inzamelstations die op verschillende plekken in de gemeente Haarlemmermeer staan en waar inwoners bepaalde soorten klein afval weg kunnen gooien.
18 december 2020

Start proef afval scheiden Stadscentrum Hoofddorp

Haarlemmermeer gaat over op een nieuwe manier van afval scheiden. Hiermee wil de gemeente het inwoners makkelijk maken om hun afval goed te scheiden. Als we thuis ons afval scheiden, waarom dan ook niet buiten?
14 oktober 2020
De mannen van Meerlanden aan het werk

Vragen én antwoorden over nieuwe manier van afval scheiden

Vorige week stemde de gemeenteraad van Haarlemmermeer in met het plan Van Afval- naar Grondstoffeninzameling (VANG). In dit plan stelde het college van burgemeester en wethouders een nieuwe manier van afval scheiden voor. Uit de reacties op de sociale media blijkt dat dit plan veel losmaakt.
4 juni 2020

Gemeenteraad akkoord met nieuw plan afval scheiden

Donderdagavond 28 mei heeft de gemeenteraad van Haarlemmermeer ingestemd met het aangepaste plan VANG (Van Afval- naar Grondstoffeninzameling), voor een nieuwe manier van afval scheiden.
29 mei 2020

Nieuw voorstel afval scheiden naar gemeenteraad

De gemeente werkt al langere tijd aan een plan voor een nieuwe manier van afval scheiden om zo minder restafval in te zamelen en grondstoffen (zoals plastic en etensresten) te hergebruiken. Vorig jaar september bleken de kosten voor dit plan hoger dan we konden voorzien.
24 april 2020