Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Praat mee

In en rondom het gebied wonen en werken veel mensen. Hun mening is belangrijk. Dit geldt ook voor de organisaties die betrokken zijn bij de gebiedsontwikkeling. Dit zijn o.a. Hoogheemraadschap Rijnland, provincie Noord-Holland, Heemstede en Bloemendaal.

Omwonenden denken mee

Omwonenden kunnen meedenken aan de ontwikkeling van het gebied. Dit heet participatie. De resultaten van deze participatie spelen een rol in de beslissingen die gemaakt worden. De gemeente kijkt bijvoorbeeld naar de manier waarop de initiatiefnemers van de plannen met de omwonenden hebben gesproken. Het is ook belangrijk dat de plannen positief ontvangen worden door de omwonenden.

Klankbordgroep

Sinds het najaar van 2019 is een klankbordgroep actief. Deze klankbordgroep bestaat uit enkele bewoners uit Cruquius en Zwaanshoek, de dorpsraden van Cruquius en Zwaanshoek en de ontwikkelende partijen. Deze groep denkt mee over de plannen en brengt lokale kennis en ervaring in. Voor vragen kunt u terecht bij de dorpsraden Cruquiusexterne-link-icoon en Zwaanshoekexterne-link-icoon.

Bekijk de pagina Klankbordgroep  voor alle informatie over de klankbordgroep.

Grondeigenaren aan zet

Na de goedkeuring van het Programma van Eisen op 6 oktober 2020 zijn de grondeigenaren aan zet om samen met omwonenden en andere belangstellenden te spreken over de ontwikkelingen. Wilt u meer informatie? Mail dan naar Linda van den Berg: info@lindaprojectondersteuning.nl.