Afbeelding: foto, portret van Burgemeester Marianne Schuurmans

Column | Haarlemmermeer Run

17 mei 2022
Column burgemeester

Het is een begrip in onze polder: de Haarlemmermeer Run. Dit jaar zou de 18e editie plaatsvinden, maar de edities van 2020 en 2021 konden vanwege corona niet doorgaan. 2022 is dus het jaar van de 16e editie. En bovendien vindt deze editie niet traditiegetrouw in september plaats, maar op zondag 22 mei.

In 2019 mocht ik de medailles uitreiken aan de winnaars van de G-run. Wat een feest was het om bij dit evenement te zijn. Al die enthousiaste lopers, de ouders die met de hele kleintjes een rondje rennen om het honkbalveld, het publiek en natuurlijk ook de G-runners, die met zoveel enthousiasme en op zoveel verschillende manieren over de finish kwamen.  

Tijdens de Haarlemmermeer Run toont Haarlemmermeer zich op z’n best. Degenen die tijdens het rennen ook nog een beetje om zich heen kijken, zien hoe mooi PARK21, de Boseilanden en het Haarlemmermeerse Bos zijn. Ik heb me bovendien laten vertellen dat tijdens de Haarlemmermeer Run áltijd de zon schijnt: de polder in optima forma!  

Hebben we het hier over een evenement waar een grote organisatie achter staat, zoals de marathons van Amsterdam of Rotterdam? Welnee: dit is weer zo’n mooi voorbeeld van hoe belangrijk vrijwilligers in onze samenleving zijn. Met hun inzet en passie zetten zij een mooi sportevenement neer, waarmee zij ontzettend veel mensen een enorm fijne dag bezorgen.  

Vanaf deze plek wil ik jullie - alle vrijwilligers die ook dit jaar weer al hun vrije tijd opofferen voor de Haarlemmermeer Run - ontzettend bedanken voor jullie inzet!  

Ik ben geen hardloper, u zult mij dus zondag niet op het parcours zien. Ik sta echter wel aan de start, want ik mag het startschot geven voor de jeugdloop en de G-run. En ik hoop dat deze hardlopers worden begeleid door een uitzinnig publiek!  

Ik zie u zondag 22 mei, bij het Pioniers Stadion.