Afbeelding: foto, portret van Burgemeester Marianne Schuurmans

Column | Aanvragen

24 april 2022
Column burgemeester

Ik begin maar eens met een open deur: vrijwilligers zijn het cement van de samenleving! Afgelopen weekend kreeg ik dat nogmaals bevestigd. Honderden vrijwilligers zorgden voor prachtige evenementen: de Haarlemmermeer Run en de Appierun. Niet om er zelf aan te verdienen, maar om anderen een leuke dag te bezorgen.

Bij de Haarlemmermeer Run mocht ik het startschot geven voor de Kidsrun en de G-run. Daarna gingen nog eens vele honderden lopers van start om 5, 10 of 21 km te rennen of te wandelen. Een prachtig evenement, dat na twee jaar afwezigheid eindelijk weer kon plaatsvinden.  

Ook de motorrijders van 2wheels4wings bezorgden anderen een onvergetelijke dag. Ze namen gehandicapte jongeren achterop of in het zijspan en toerden met hen door Haarlemmermeer: de Appierun. Het was voor mij een ontroerend moment toen ik voor deze tocht het startschot mocht geven. 

Zaterdagavond was ik bij de brandweer in Halfweg. Hun brandweervereniging bestond 101 jaar (het honderdjarig bestaan kon vorig jaar niet gevierd worden). Ook allemaal vrijwilligers, die niet alleen klaarstaan voor uw veiligheid, maar bijvoorbeeld ook een bijdrage leveren aan de intocht van Sinterklaas.  

Lieve mensen, ik wil heel graag onze onmisbare vrijwilligers een Koninklijke onderscheiding opspelden. Maar ik heb uw hulp nodig om hen te vinden. U kunt tot 15 juli 2022 een aanvraag voor de 'algemene gelegenheid' (lintjesregen) van 2023 bij de gemeente indienen. Lukt u dat niet voor die datum? Neem dan contact op met mevrouw Marjo Passchier (telefoonnummer 0900 1852). Een onderscheiding kan ook bij een bijzondere gelegenheid worden uitgereikt, zoals een jubileum. De aanvraagtermijn is dan vijf maanden. 

Meer informatie vindt u op www.haarlemmermeer.nl/lintjesexterne-link-icoon