Afbeelding: foto van Charif El Idrissi is wethouder Werk & Inkomen, Arbeidsmarktbeleid, Inburgering en Digitalisering

Aangenaam kennis te maken

28 juni 2022
College van B en W

“Dat verklaar en beloof ik!” Dat waren de woorden die ik en mijn collega-wethouders op woensdag 15 maart tijdens onze installatie voor een volle raadszaal uitspraken. Inmiddels is het nieuwe college uit de startblokken. Ik heb veel zin om de komende 4 jaar het coalitieakkoord uit te voeren en me in te zetten voor onze mooie gemeente. Maar laat ik mezelf eerst maar even voorstellen.

Charif El Idrissi is wethouder Werk & Inkomen, Arbeidsmarktbeleid, Inburgering en Digitalisering

Ik ben op 29 mei 1984 geboren in Haarlem en verhuisde al snel naar Haarlemmermeer. Naar Hoofddorp om precies te zijn. Ik heb Hoofddorp altijd als mijn thuis gezien en dat is het inmiddels ook voor mijn vrouw en twee jonge zoons. Ik heb er een fijne jeugd doorgebracht en ging naar school op het Haarlemmermeer Lyceum. Na het behalen van mijn vwo-diploma ben ik bedrijfseconomie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Na mijn Bachelor- en Mastergraad ben ik in 2012 aan de slag gegaan als docent economie en bedrijfseconomie. In datzelfde jaar richtte ik Zo Geleerd op een bedrijf wat in Hoofddorp bijles en huiswerkbegeleiding op maat biedt. Verschillende banen in het onderwijs volgden en ik genoot van het werken met jongeren. Vooral de manier waarop zij zaken vanuit een nieuwe invalshoek bekijken is verfrissend. Daarnaast zijn jongeren de toekomst van ons land. En wat is er nu mooier dan de volgende generatie te helpen vormen? Er komt een geweldige groep jonge mensen aan die met een ander perspectief de wereld gaan leiden. Dat de waardering tussen mij en mijn leerlingen wederzijds was blijkt uit de bedankbriefjes die ik bij mijn afscheid van hen kreeg. “Ik voelde me gelijk comfortabel in uw lessen. U bent een van de betere leraren en ook gemaakt om een leraar of mentor te zijn,” zei één van mijn leerlingen.

Het lesgeven zal ik missen maar ik ben ontzettend trots en vereerd dat ik in de komende 4 jaar het wethouderschap mag vervullen. Deze functie brengt een flinke verantwoordelijkheid met zich mee maar is ook een mooie uitdaging waar ik inmiddels met veel enthousiasme aan ben begonnen. Ik ben de politiek ingegaan om het verschil te maken voor de samenleving en onze inwoners. Om mijn steentje daaraan bij te dragen. Ik kon dat verschil als docent, raadslid en fractievoorzitter al maken en heb er zin in om dat nu als wethouder ook te kunnen doen.

Als wethouder ben ik o.a. verantwoordelijk voor de portefeuilles Werk & Inkomen, Arbeidsmarktbeleid, Inburgering en Digitalisering. Daarin liggen uitdagingen zoals inflatie, hoge energieprijzen, toenemende kosten voor levensonderhoud en daardoor meer inwoners die in de schuldhulpverlening belanden of bij de Voedselbank moeten aankloppen. Ook zien we een steeds groter wordende groep werkenden die amper de eindjes aan elkaar kan knopen. Daarnaast zijn er steeds meer onvervulde vacatures. Om die, en andere, uitdagingen aan te pakken, kiest dit nieuwe college voor toekomstbestendig groeien. Voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Ook de meest kwetsbaren. En aan die ambities draag ik graag mijn steentje bij.

Mijn eerste volle week als wethouder zit er inmiddels op en ik geniet met volle teugen. Vooral van het contact met alle mensen met wie ik straks ga werken aan een nog mooier Haarlemmermeer. Ik wil graag afsluiten met een belofte: ik zal een benaderbare wethouder zijn met oog voor resultaat bij wie inwoners kunnen aankloppen. Mocht u mij willen spreken dan kunt u contact opnemen met: secretariaat.charifelidrissi@haarlemmermeer.nl

In het coalitieakkoord voor 2022 – 2026externe-link-icoon staat beschreven wat onze precieze plannen zijn.