Afbeelding: luchtfoto Badhoevedorp met daarop de oude en nieuwe Robert Kochstraat. Commerciële rechten foto: AeroVista luchtfotografie.

Woningbouw op de oude Robert Kochstraat

12 oktober 2023
Badhoevedorp

Maandag 16 oktober start de bouw van 98 woningen in het derde deel van Quatrebras Park. De woningen van ontwikkelaar AM komen ook op de plek van de oude Robert Kochstraat. De aannemer begint met het inrichten van de bouwplaats en het boren van de bronnen voor de warmtepompen. Vanaf half november 2023 tot eind januari 2024 gaat de aannemer heien. Het bouwverkeer rijdt zoveel mogelijk via de bouwwegen op de bouwplaats. De straten naar de Prinsenbuurt blijven open. De bouw duurt tot en met begin 2025.

Afbeelding: luchtfoto Badhoevedorp met daarop de oude en nieuwe Robert Kochstraat. Commerciële rechten foto: AeroVista luchtfotografie.

Luchtfoto Badhoevedorp met daarop de oude en nieuwe Robert Kochstraat. Commerciële rechten foto: AeroVista luchtfotografie.

Overzicht en planning van de werkzaamheden:

  • Vanaf 16 oktober – inrichten van de bouwplaats, boren van de bronnen voor de warmtepompen, grondwerkzaamheden. 
  • Vanaf half november 2023 tot eind januari 2024 – heien voor de fundering van de woningen. 
  • Vanaf eind januari  2024 – begin 2025 bouw van de woningen en het maken van de buitenruimte.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De heiwerkzaamheden kunnen zorgen voor geluid en trillingen. Bedrijven en bewoners kunnen hier last van hebben. De overige werkzaamheden maken ook geluid, onder andere door voertuigen en machines. Ook komt er zand, grond en andere materialen vrij. Dit ruimte de aannemer zo goed mogelijk op. Normaal werken de aannemers van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 uur en 16:00 uur. Mocht het nodig zijn, dan mogen ze van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 19.00 uur werken. Dit mag volgens de regels van het bouwbesluit. 

Hoe gaat Quatrebras Park eruitzien? 

Hoe zien de straten er straks uit? Waar komen de speeltuinen en het groen?  Informatie over de nieuwbouwwoningen en de ruimte eromheen vindt u hier: 

  • Voor Quatrebras Park bekijkt u de situatietekeningen op www.quatrebrasbadhoevedorp.nlexterne-link-icoon onder aanbod/verkoopdocumenten. 
  • Op 16 juni 2016 is het Toetsingskader Quatrebras door de gemeenteraad vastgesteld. Het toetsingskader Woningbouw en Openbare buitenruimte Quatrebras gaat over de gewenste kwaliteit van zowel de architectuur als de woningbouw.
  • De kwaliteit van de openbare ruimte is terug te vinden in de Quatrebras Inrichtingsprincipes en profielen openbare ruimte (IPP).  
  • In het  Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO) staan de regels voor: - de verkeersafwikkeling - het water en groen - de bouwlocaties en de gewenste uitstraling en kwaliteit van deze woonwijk.

Haarlemmermeer en Schiphol

Haarlemmermeer en Schiphol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De ligging van Schiphol binnen de gemeentegrenzen maakt Haarlemmermeer tot een unieke gemeente. De luchthaven biedt aan veel mensen werk. Soms kan het geluidshinder opleveren door het vliegverkeer en de uitvliegroutes. Wie plannen heeft om in Haarlemmermeer te gaan wonen, kan veel informatie vinden die van belang kan zijn op www.bezoekbas.nlexterne-link-icoon. De website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).  

Heeft u vragen over de Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp?

Neem dan contact op met omgevingsmanager Rik Storm of Like van Hulten via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp “Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp”