Schuilhoeve

Luchtfoto van Schuilhoeve in Badhoevedorp. Foto: Henk Roolvink.
Bestemmingsplan
Voor deze nieuwe woonwijk heeft de gemeenteraad in november 2018 het bestemmingsplan vastgesteld. Op 15 november 2018 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Badhoevedorp Schuilhoeve vastgesteld. Tegen dit besluit is beroep ingesteld. In december 2020 heeft de Raad van State (RvS) uitspraak gedaan in het beroep tegen bestemmingsplan Schuilhoeve. De uitspraak is een tussenuitspraak. De RvS draagt de gemeente nu op om twee punten verder te onderzoeken. Volgens de uitspraak van de RvS moet de gemeenteraad binnen een half jaar de onderzoeken uitvoeren en een herstelbesluit nemen. Nadat de gemeenteraad over een half jaar een besluit heeft genomen over het bestemmingsplan neemt de RvS het in behandeling. De verwachting is dat in de tweede helft van 2021 de einduitspraak gedaan wordt.
Bekijk hier de raadsvergadering van 1 november 2018
Raadsvoorstel 9-10-2018 Bestemmingsplan Schuilhoeve Badhoevedorp
2019 Aangepast Stedenbouwkundig Ontwerp
Het is een mondvol maar het concept van het aangepaste Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO) voor Schuilhoeve is klaar. In het DSO uit 2013 zijn de hoofdlijnen en de ambitie uitgewerkt. Nu er een nieuw bestemmingsplan is passen we het DSO aan met o.a. de afmetingen en ligging van wegen en openbaar groen. Voor de nieuwe bebouwing worden in het DSO ook de vorm, hoogte, uitstraling en beeldkwaliteit meegenomen. Dit ontwerp is tijdens een inloopavond op 2 april met omwonenden besproken en was ook tijdens de informatiemarkten in het dorp te zien. Na de gesprekken met bewoners en andere belanghebbenden worden nu het DSO-boekje en het kaartmateriaal aangevuld. De actualisatie van het DSO moet nog door het college van B&W worden vastgesteld. Bij de uitwerking van de Groenezoom en het inrichtingsplan voor de openbare ruimte zullen we weer in gesprek gaan met het dorp.

Inloopavond omwonenden
Tijdens de inloopavond op 2 april 2019 is aan direct omwonenden het nieuwe plan Schuilhoeve gepresenteerd. Wat vonden de ongeveer 30 bezoekers van de nieuwe plannen? Omgevingsmanager Bart van Eijk:
"De reacties waren positief, maar ook kritisch. Er was lof over de oplossingen die het geluid van Schiphol moeten gaan tegenhouden. En over de Groene zoom die autovrij zal gaan worden. Ook werd er gevraagd waarom er niet meer betaalbare appartementen worden gebouwd. Welk type woningen er komen is lang geleden al afgesproken. De opbrengst van de woningbouw draagt bij aan de kosten van de omlegging van de A9."
Groenezoom
Een deel van de Groenezoom wordt onderdeel van het Lint, de route voor langzaam verkeer. Straks kunt u over het Lint aan de oostzijde verder lopen én fietsen naar het viaduct onder de A4. Een stukje verder komt de nieuwe fietstunnel vervolgens uit bij de Oude Haagseweg en de golfclub. Aan de oostkant van de Groenezoom is een gebied dat erg aantrekkelijk is voor amfibieën. In het nieuwe ontwerp wordt rekening gehouden met deze bewoners.
DSO Schuilhoeve: de Groenezoom
Ontwerp
Het DSO is in samenwerking met Mulleners en Mulleners Architecten en Bureau Elings opgesteld. De uitgangspunten voor de verkeersafwikkeling, het water en groen en de bouwlocaties, inclusief de gewenste uitstraling en kwaliteit van deze woonwijk staan beschreven in het Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (20.28 MB) voor Schuilhoeve.
Haarlemmermeer en Schiphol
Haarlemmermeer en Schiphol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De ligging van Schiphol binnen de gemeentegrenzen maakt Haarlemmermeer tot een unieke gemeente. De luchthaven biedt veel werkgelegenheid. Soms kan het geluidshinder opleveren door het vliegverkeer en de nabijheid van uitvliegroutes. Wie plannen heeft om in Haarlemmermeer te gaan wonen, kan veel informatie vinden die voor hem of haar van belang kan zijn op www.bezoekbas.nl, de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).