Het Lint

Het Lint is een nieuwe recreatieve wandel- en fietsroute op de plek van de oude A9. Het ongeveer drie kilometer lange Lint loopt van west naar Oost door heel Badhoevedorp en verbindt de nieuwe woongebieden, de groengebieden en het centrum met elkaar. Waar eerst auto’s reden is er straks ruimte voor allerlei activiteiten zoals: wandelen, fietsen, skaten, spelen en honden uitlaten.

Het Lint Badhoevedorp

Het Lint Badhoevedorp

Aanleg van het Lint

Het Lint wordt in fases aangelegd. Als de deelgebieden waar ze onderdeel vanuit maken (Quatrebras, Schuilhoeve, etc.) worden gerealiseerd. Het eerste stukje van het Lint wordt in park Quatrebras aangelegd. Het Lint bestaat uit groen, water en een langzaam verkeer route. Er is nog geen vastgesteld ontwerp voor het volledige Lint. Wel is er een inspiratiedocument beschikbaar: PDF-pictogramHet Lint inspiratiedocument 29 maart 2016 (5.23 MB).

Het Lint in het centrum

Het Lint is een nieuw route waarmee het centrum goed en prettig te bereiken is voor fietsers en voetgangers.
In het centrum zal het Lint een andere vorm krijgen dan bijvoorbeeld in Quatrebras, omdat er eenvoudigweg veel minder ruimte beschikbaar is. Het Lint wordt een herkenbaar element met een groene uitstraling. In het centrum bestaat het Lint in ieder geval uit een wandel- en fietspad en een watergang. Het is nog niet duidelijk hoe groen het Lint hier kan worden.


Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Ben van der Waal via 0900 1852 of via info@haarlemmermeer.nl o.v.v. Het Lint Badhoevedorp