Het Lint

Het Lint is een nieuwe recreatieve wandel- en fietsroute op de plek van de oude A9. Het ongeveer vier kilometer lange Lint loopt van west naar Oost door heel Badhoevedorp en verbindt de nieuwe woongebieden, de groengebieden en het centrum met elkaar. Waar eerst auto’s reden is er straks ruimte voor allerlei activiteiten zoals: wandelen, fietsen, skaten, spelen en honden uitlaten. Op 6 april was tijdens de informatiemarkt het concept schetsontwerp van het complete Lint te zien.

.
 

Aanleg van het Lint

Het Lint wordt in fases aangelegd. Als de deelgebieden waar ze onderdeel vanuit maken (Quatrebras, Schuilhoeve, etc.) worden gerealiseerd. Het eerste stukje van het Lint in park Quatrebras is in 2018 aangelegd. In 2019 volgt het volgende deel ter hoogte van Sporting Badhoevedorp en de Brandweer. Het Lint bestaat uit groen, water en een langzaam verkeer route.

Het Lint in het centrum

Het Lint is een nieuw route waarmee het centrum goed en prettig te bereiken is voor fietsers en voetgangers.
In het centrum zal het Lint een andere vorm krijgen dan bijvoorbeeld in Quatrebras, omdat er eenvoudigweg veel minder ruimte beschikbaar is. Het Lint wordt een herkenbaar element met een groene uitstraling. In het centrum bestaat het Lint in ieder geval uit een wandel- en fietspad en een watergang. Het is nog niet duidelijk hoe groen het Lint hier kan worden.


Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Koen Wagemakers via 0900 1852 of via info@haarlemmermeer.nl o.v.v. Het Lint Badhoevedorp