Bedrijfslocatie Lijndenhof

Aan de rand van Badhoevedorp ligt Lijndenhof. Dit wordt een bedrijfslocatie voor duurzaam vervoer van goederen van, naar en binnen de stad. De ‘City Logistics Innovation Campus’ (CLIC) wordt de plek voor alles wat te maken heeft met vernieuwingen voor het bezorgen van producten.

Bedrijfslocatie Lijndenhof Badhoevedorp klaar voor bouw

De grond van Lijndenhof maakten we bouwrijp. Dat betekent dat het terrein klaar is om te beginnen met de bouw. Intospace, de ontwikkelaar, start met bouwen zodra er genoeg partijen zijn. Deze moeten passen bij het idee van CLIC. Op dit moment zijn er gesprekken tussen Intospace en verschillende partijen. 

Het idee van CLIC: bedrijven die samenwerken waardoor er minder voertuigen nodig zijn

 Steeds meer mensen laten spullen thuisbezorgen. Volgens de voorspellingen verdubbelt dit zelfs de volgende 5 jaar. Alle busjes en vrachtwagens die daarvoor nodig zijn, moeten de steden en wijken in. Op sommige plaatsen leidt dat nu al tot overlast. In steeds meer gemeenten in Nederland mogen vanaf 1 januari 2025 geen vervuilende busjes of kleine vrachtwagens meer het centrum in. Er komen zogenaamde ‘Emissievrije Zones’.  En dat zorgt voor een betere omgeving om in te leven. Maar om de hoeveelheid busjes en vrachtwagens te verminderen is meer nodig. Op CLIC worden de voertuigen niet door één partij gebruikt, maar door meerdere partijen. Zo vervoeren veel minder voertuigen, dezelfde hoeveelheid lading de stad in (en uit)!   

Op CLIC werken verschillende partijen samen aan een volledig elektrische stadslogistiek 

Om de menselijke en de technische uitdagingen aan te pakken wordt CLIC, behalve een stadslogistiek centrum, ook een campus. Een campus waar bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen onderzoek doen naar hoe het nog beter kan. En waar vernieuwing op het gebied van stadslogistiek centraal staat. Een uitdaging op menselijk vlak is bijvoorbeeld het samenwerken met concurrenten. En één van de technische uitdagingen is bijvoorbeeld het elektrisch laden van de busjes.

Afbeelding: illustratie, voorbeeld van de City Logistics Innovation Campus door Intospace

Voorbeeld van de City Logistics Innovation Campus door Intospace

Alleen voor partijen die het echt anders, beter en vooral samen willen doen  

De logistieke gebouwen moeten dus gevuld worden met partijen die ook echt passen bij het idee van CLIC. Partijen die het écht anders, beter en vooral samen willen doen. Op dit moment zijn er vele gesprekken en onderzoeken. En wordt er tegelijk hard gewerkt om de juiste partijen aan te laten sluiten. Door de economische situatie is het heel belangrijk dat er voldoende partijen mee willen doen. Als deze afspraken gemaakt zijn, dan kan de bouw starten. Het moment dat de bouw van CLIC start is daarom nog niet bekend. We hopen hier snel meer over te melden. Volg de website www.clicamsterdam.nlexterne-link-icoon om op de hoogte te blijven van de nieuwste informatie over het project.

Meer informatie

Heeft u vragen? Dan neemt u contact op met Cheya Ibrahim via 0900 1852 of via info@haarlemmermeer.nl . Zet in het onderwerp van uw mail 'Lijndenhof'.