.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Noordwijk-Schiphol

Buslijn 361 van Noordwijk naar Schiphol wordt een Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding. Met een nieuwe halte bij het Fioretti college in Lisse en een nieuwe halte bij de geplande nieuwbouw in Lisserbroek-Noord. De aanleg van de HOV-verbinding is een project van de provincies Noord- en Zuid-Holland, de gemeenten Lisse, Noordwijk, Haarlemmermeer en Teylingen, Vervoerregio Amsterdam en regio Holland Rijnland.

Het nieuwe coalitieakkoord van de provincie Noord-Holland veroorzaakte onduidelijkheid over de bereikbaarheidsafspraken in de regio (Duinpolderweg) en leidde tot vertraging in dit project.

Bestuurlijk overleg juni 2020

Tijdens een bestuurlijk overleg op 22 juni van dit jaar is afgesproken het proces ter voorbereiding van de brug en tracé samen voort te zetten.

De provincie Zuid-Holland is bestuurlijk trekker en werkt samen met de provincie Noord-Holland, de gemeenten Noordwijk, Lisse, Teylingen, Haarlemmermeer, het gemeentelijke samenwerkingsverband Holland-Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam. Lees het nieuwsbericht en bekijk de website van de provincie Zuid-Holland hierover.

Nieuwsbrief juli 2020

Op de website van de Provincie Noord-Holland is meer te vinden over het Noord-Hollandse deel van dit project (tussen Lisse en Schiphol). U vindt de laatste nieuwsbrief hier met daarin de voorlopige planning en een interview met projectleider Gerton Pieters waarin hij uitlegt welke stappen worden gezet na de zomer van 2020.

Bekijk ook de bewonersbrief en veelgestelde vragen voor meer informatie over dit project.